37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Razii la firmele de taxi din Capitală. Ce nereguli au depistat inspectorii

Razii la firmele de taxi din Capitală. Ce nereguli au depistat inspectorii

25.11.20111.136 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Razii la firmele de taxi din Capitală. Ce nereguli au depistat inspectorii

 frica_de_fisc.jpg

Serviciile de taxi nu eliberează bonuri fiscale, nu afişează informaţii pentru client, iar şoferii şi dispecerii nu vorbesc în limba de stat. Sunt constatările Inspectoratului pentru protecţia consumatorilor, care a efectuat ieri mai multe razii la firmele de taxi din Capitală.

În urma controalelor, au fost depistare mai multe nereguli, printre care lipsa informaţiilor pentru consumator, pornirea fără a include aparatul de taxat şi refuzul de a elibera bonul fiscal.

"Conform legislaţiei în vigoare, serviciile se prestează doar în limba de stat. Agentul economic riscă pentru astfel de încălcări până la 100 de unităţi convenţionale amendă şi o prescripţie pentru înlăturare", a comunicat Alexandru Cuzimuc, şeful Inspectoratului.

În cazul în care agentul economic nu se conformează regulilor, acesta riscă stoparea activităţii pe termen de un an. Refuzul de a elibera bonul fiscal se sancţionează cu până la 6 mii lei.

Administratorul companiei de taxi nu au putut explica de ce nu se eliberează bonul fiscal.

Comentarii

  1. Adrian spune:

    Este un cuvint pentru aceasta „vrajeala”

  2. Cont spune:

    Eu pot explica, pentru ce sa platesti impozite la stat, care in schimb nu iti da nimic decit probleme prin CCEC, fisc alte organe de control, pentru aceasta si trebui bani neinregistrati pentru a te raspumpara de cei mentionati mai sus

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...