37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Rating Ria-Analitika: Republica Moldova are cel mai mic impozit pe profit în Europa

Rating Ria-Analitika: Republica Moldova are cel mai mic impozit pe profit în Europa

15.07.20113.211 views Unimedia.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Rating Ria-Analitika: Republica Moldova are cel mai mic impozit pe profit în Europa

 

Experţii Centrului de Analize Economice "RIA-Analitika" în baza unor informaţii publice oficiale au realizat un clasament al ţărilor europene privind plata impozitului pe profit.

Potrivit studiului, cel mai mic impozit pe profit este în Republica Moldova. În țara noastră acesta este egal cu 0%. Cu toate acestea, experții nu observă careva progrese remarcabile în dezvoltarea afacerilor în Moldova. La coada clasamentului, de asemenea se află Cipru şi Bulgaria cu rata impozitului pe profit de 10%.

Pe primul loc s-a poziţionat Malta cu aproximativ 35%. Aceasta este urmată de Franţa cu 34,4% și Belgia cu 34%. Impozitul pe profit în Ucraina este de 23%, în România de 16%, iar în Federația Rusă de 20%.

În general, rating-ul demonstrează că impozitul pe venit, cel puţin, nu este un "obstacol" pentru economia statului. Astfel, în ţările europene dezvoltate acesta este cu mult mai mare decât în țările cu economia mai slabă.

Cota impozitului pe profit nu poate fi considerată o caracteristică a poverii fiscale, sau a stimulării dezvoltării unei afaceri într-un alt stat sau altul, deoarece oamenii de afaceri pot avea presiunii fiscale prin intermediul altor impozite.

Potrivit autorilor studiului, la coada clasamentului se află, în mare parte țări cu economii emergente, unde stimulente fiscale pentru companii sunt foarte importante, iar creşterea poverii fiscale ar putea conduce la trecerea considerabilă a afacerilor în segmentul "tenebru" al economiei.

 

Comentarii

  1. Cineva spune:

    pai da nu-i destul ca si asa trebuie sa platim o gramada de impozite, inca unu nu mai incurca… Logic destept…

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...