37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Ratele dobânzii la credite și depozite, mai mari ca anul trecut

Ratele dobânzii la credite și depozite, mai mari ca anul trecut

22.06.2016946 views Evenimentul Zilei Moldova
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Rata medie ponderată a dobânzii la creditele noi acordate în lei moldovenești în luna mai a constituit 15.23 la sută, majorându-se cu 1.38 puncte procentuale faţă de perioada similară a anului precedent.

În acelaşi timp, comparativ cu luna precedentă, rata medie ponderată a dobânzii la creditele acordate în moneda națională a scăzut cu 0.44 puncte procentuale, potrivit unui raport al Băncii Naționale.

Creditele acordate pe termene de la 2 până la 5 ani au fost în continuare cele mai atractive.Ponderea majoră a creditelor noi acordate în moneda naţională, (70%) le-a revenit persoanelor juridice cu o rată medie de 15.02 la sută. În același timp, persoanelor fizice le-au fost acordate credite în moneda națională cu o rată medie de 15.73 la sută.

În luna mai, rata medie ponderată la depozitele la termen atrase în moneda naţională a constituit 12.48 la sută, majorându-se cu 0.90 puncte procentuale faţă de mai 2015. Comparativ cu luna aprilie 2016, rata medie a dobânzii la acest tip de depozite a scăzut cu 1.38 puncte procentuale. Depunerile pe termen de la 3 până la 6 luni, atrase cu o rată medie a dobânzii de 15.15 la sută, au fost cele mai atractive în luna de referință, constituind 39.1 la sută din totalul depozitelor la termen în moneda naţională.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...