37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   R. Moldova a devenit membru cu drepturi depline la Acordul OMC privind achiziţiile publice

R. Moldova a devenit membru cu drepturi depline la Acordul OMC privind achiziţiile publice

23.06.20161.095 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Republica Moldova a devenit membru cu drepturi depline la Acordul Organizaţiei Mondiale a Comerţului (OMC) privind achiziţiile publice. Instrumentul de ratificare a documentului a fost prezentat ieri, la sediul OMC de la Geneva de către delegaţia Guvernului R. Moldova în cadrul unei ceremonii speciale, cu participarea reprezentanţilor celor 164 de state membre, informează MOLDPRES.

Potrivit  Serviciului de presă al Ministerului Economiei, prezent la eveniment, David Shark, director general adjunct al Organizaţiei Mondiale a Comerţului, a apreciat înalt angajamentele asumate de către Republica Moldova şi a menţionat că Acordul va facilita integrarea economiei naţionale în sistemul mondial de comerţ şi va contribui la ajustarea politicilor comerciale naţionale la parametrii pieţelor internaţionale de desfacere.

Viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, a subliniat în cadrul ceremoniei că aderarea Republicii Moldova la Acordul Organizaţiei Mondiale a Comerţului privind achiziţiile publice va avea efecte sporite asupra asigurării unui climat investiţional transparent şi eficient pentru ţara noastră. „Noua Strategie de achiziţii publice pe care a iniţiat-o Guvernul Moldovei va facilita procedurile administrative de depunere a dosarelor on line, precum şi va combate corupţia şi birocraţia în procesul de organizare a licitaţiilor la nivel naţional", a accentuat vicepremierul.

La rîndul său, Reprezentantul Republicii Moldova la OMC, Ambasadorul ţării noastre în Confederația Elveţiană, Tudor Ulianovschi, a mulţumit partenerilor de dezvoltare BERD, GIZ şi UE pentru susţinerea acordată pe parcursul procesului de aderare şi a precizat că acest nou angajament în sistemul mondial de comerţ va crea premisele necesare eficientizării managementului resurselor publice, va spori accesul agenţilor economici autohtoni pe pieţele externe de achiziţii publice, prin participarea la licitaţiile internaţionale, precum şi prin dezvoltarea unui nou sistem on line de achiziţii publice conform standardelor mondiale.

În cadrul ceremoniei desfăşurate la OMC, Misiunea Republicii Moldova la Geneva a promovat produsele vinicole autohtone, tradiţiile, portul şi valorile naţionale printr-un recital cultural-artistic.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...