37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Protest CONTRA GUVERNULUI. Reprezentanţii mediului de afaceri AU BOICOTAT şedinţa Grupului pentru reglementarea activităţii de întreprinzător

Protest CONTRA GUVERNULUI. Reprezentanţii mediului de afaceri AU BOICOTAT şedinţa Grupului pentru reglementarea activităţii de întreprinzător

21.06.20121.151 views 24h.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Protest CONTRA GUVERNULUI. Reprezentanţii mediului de afaceri AU BOICOTAT

şedinţa Grupului pentru reglementarea activităţii de întreprinzător

 

Reprezentanţii mediului de afaceri au părăsit sala în care urma să aibă loc şedinţa de astăzi a Grupului de lucru pentru reglementarea activităţii de întreprinzător nemulţumiţi de faptul că nu au fost consultaţi în procesul de elaborare a politicii bugetar-fiscale pe anul 2013.

Directorul executiv al Asociaţiei Investitorilor Străini, membrul grupului respectiv, Dinu Armaşu, scrie pe reţeaua socială Facebook că „mediul de afaceri a plecat în semn de protest faţă de intenţia Guvernului de a aproba mâine în şedinţa sa politica fiscală, ignorând brutal legislaţia în vigoare cu privire la transparenţa decizională, dialogul social, principiile de bază de reglementare a activităţii de întreprinzător”.

„Astăzi a fost cea mai scurtă şedinţă”, mai afirmă Armaşu. În deschiderea şedinţei un reprezentant al mediului de afaceri s-a arătat nemulţumit de faptul că începînd cu anul 2013, plata indemnizaţiei pentru primele cinci zile calendaristice de incapacitate temporară de muncă a angajatului să fie efectuată de angajator, precum şi intenţia de a reveni la cota standard ZVA de 20 la sută la zahăr. De asemenea, s-a declarat că au fost sfidate unele principii de dialog.

Grupul de lucru pentru reglementarea activităţii de întreprinzător din care fac parte reprezentanţi ai mediului de afaceri şi puterii, ia în discuţi proiecte de legi şi alte documente de politici.

Mâine Guvernul va examina proiectul de lege privind modificarea Legii bugetului de stat pentru anul 2012, precum şi proiectul de modificarea şi completarea unor acte legislative, aferente politicilor bugetar-fiscale şi vamale pe anul 2013.

Ministerul Finanţelor anunţa la 27 aprilie că a remis autorităţilor publice centrale şi partenerilor sociali spre examinare şi avizare în modul stabilit setul de materiale ce vizează modificarea şi completarea unor acte legislative în partea ce ţine de politica fiscală şi vamală pentru anul 2013 şi perfecţionarea legislaţiei fiscale şi vamale.

Comentarii

  1. Victoria spune:

    Sustin intrutotul protestul reprezentantilor mediului de afaceri!!! Aceasta a trebuit de facut mai demult!!! Dee Domnul,ca acest pas sa-i faca AUZITI pe intreprinzatorii nostri!!! Nu e normal lucrul acesta,kind Guvernul si M.F. se stradue,prin Lejile,Hotaririle,diferite modoficari si recalculari,sa inaduse mediul de afaceri din Moldova…Pina kind nu va fi un DIALOG constructiv intre ambele parti,no sa fie regula in tara noastra!!! Zicala:”Ca sa primesti ceva,trebue sa dai ceva”,inca nimeni na anulat-o!!! Stimati,domni de la Guvern si de la M.F.,e putin sa remiteti spre examenare si avizare diferite modificari si schimbari,mai trebue si sa DIALOGATI cu partile oponente!!! Sau,va tineti de principiul:”ЕСТЬ ТОЛЬКО ДВА МНЕНИЯ-МОЁ и НЕПРАВИЛЬНОЕ!!!”…..Sa speram,ca sa clarifica situatia…Tare multe neclaritati au aparut…Si,ele se inmultesc,ca ciupercile dupa ploaie!!!

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...