37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Propuneri de modificare a legislației la capitolul infracțiunilor economice

Propuneri de modificare a legislației la capitolul infracțiunilor economice

23.10.2017846 views IPN.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Agenții economici care au comis abateri vor putea scapa fără sancțiuni ce ar duce la blocajul activității dacă vor recunoaște vinovăția pentru infracțiunea comisă, vor înlătura consecințele acesteia și vor achita la buget sancțiunile pecuniare. Prevederile urmează să fie incluse în legislație la inițiativa Ministerului Justiției și vin să faciliteze activitatea de afaceri. Propunerile au fost analizate de către Consiliul Economic de pe lângă prim-ministru, transmite IPN.

Secretarul general de stat al Ministerului Justiției, Anatolie Munteanu, a subliniat că modificările Codului Penal din ultimii ani au impus măsuri punitive. Împreună cu multiplele sancțiuni prevăzute de Codul Fiscal, Codul Vamal, acestea constrâng excesiv condițiile pentru dezvoltarea afacerilor și duc la blocaje care reduc inclusiv din atractivitatea pentru investitorii străini. Astfel, sunt propuse intervenții în lege pentru anumite categorii de infracțiuni ușoare, cu scopul de a reduce pedeapsa sau de a o anula în condițiile compensării prejudiciului cauzat. 

Consiliul Economic de pe lângă prim-ministru are 71 membri. Este o structură consultativă, cu misiunea de a dezvolta un climat socio-economic sănătos, un mediu de afaceri nediscriminatoriu, transparent și favorabil investițiilor.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...