37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Proprietarii gheretelor de țigări din Chișinău vor trebui să plătească mai mult

Proprietarii gheretelor de țigări din Chișinău vor trebui să plătească mai mult

30.06.20161.022 views Noi.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Taxele locale pentru proprietarii gheretelor de țigări din Chișinău au fost majorate conform deciziei consilierilor municipali din 28 iunie.

Mărimea taxelor locale pentru gheretele de țigări vor fi acum de la 20 de mii de lei anual. Ce-i drept, deocamdată este vorba doar de gheretele care comercializează produse din tutun, situate în zonele verzi ale orașului și locurile de odihnă publice ale chișinăuienilor, informează NOI.md.

Prin această decizie, consilierii municipali din partea Partidul Socialiștilor (PSRM) au de gînd să completeze vărsările în bugetul municipal, care, potrivit estimărilor preliminare, va putea încasa anual încă 2,1 milioane de lei.

Autorul proiectului de decizie, socialistul Petru Burduja, a explicat că taxa locală va fi percepută pentru fiecare aparat de casă din gheretele de țigări situate în zonele verzi și locurile de recreere în masă a locuitorilor Chișinăului. Astfel, se preconizează ca în zonele de parcuri să fie redusă disponibilitatea tarabelor la care se vînd produse din tutun.

Decizia Consiliului municipal poate intra în vigoare pe parcursul anului, socialiștii însă intenționează să facă obligatorie noua taxă pentru plasarea gheretelor de vînzare a produselor din tutun deja pînă la sfîrșitul acestui an.

Consilierii din fracțiunile PSRM, PPE, "Partidului Nostru", PLDM și PD au votat în favoarea acestui proiect de decizie. Reprezentanții locali din partea Partidului Comuniștilor și nepartinicilor, precum și liberalii s-au abținut de la vot.

Această decizie a fost prima implementată dintre inițiativele care au fost înaintate mai devreme de socialiști, în ce privește majorarea taxelor locale declarate anterior. În special, opoziția a declarat că necesitatea de a majora taxele locale pentru proprietarii cazinourilor și sălilor cu aparate de joc de 10 de ori. Astfel, se propune stabilirea taxei de 1 milion de lei pentru proprietarii de cazinouri și 500 de mii de lei pentru proprietarii sălilor cu aparate de joc.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...