37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Proprietarii de gherete din Chișinău vor plăti taxe de două ori mai mari. CMC a aprobat taxele locale pentru 2016

Proprietarii de gherete din Chișinău vor plăti taxe de două ori mai mari. CMC a aprobat taxele locale pentru 2016

06.07.20161.634 views realitatea.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Agenții economici care dețin unități de comerț ambulant în Chișinău vor achita în 2016 taxe de două ori mai mari. Consilierii municipali au votat azi, 5 iulie, Proiectul de decizie cu privire la aprobarea taxelor locale pentru 2016, cu amendamentul ce ține de majorarea taxelor pentru gherete și alte unități de comerț ambulant.

Propunerea a venit din partea fracțiunii PPEM din cadrul CMC, și vizează proprietarii de gherete, tonete, remorci și alte unități de comerț ambulant cu excepția WC-urilor mobile.

Potrivit consilierului Ruslan Codreanu, care a prezentat amendamentul, propunerea are drept scop, pe lângă încasările suplimentare la buget, descurajarea comerțului ambulant în Chișinău și a încuraja comercializării produselor în piețe și centre comerciale.

Consilierii PL, care s-au abținut de la vot, sunt de părerea că agenții economici care vor nevoiți să achite mai mult și așa sunt la limita existenței, și în asemenea condiții ar putea să falimenteze sau să mărească prețul la produse, ceea ce va veni în defavoarea locuitorilor capitalei.

În replică consilierul PPEM, Ala Nemerenco, a spus că de fapt locuitorii capitalei sunt la limita existenței nu proprietarii de gherete: „Trebuie să eliberăm orașul de aceste instalații hidoase", a spus consilierul.

Amendamentul în cauză a fost votat de către 28 de aleși locali.

De asemenea, în cadrul dezbaterilor de azi a Proiectului privind taxele locale 2016 a fost propusă scutirea de taxe a agenților economici care gestionează WC-urile publice mobile și scutirea de taxa pentru amenajarea teritoriului a antreprenorilor care au până la 35 de ani, însă amendamentele nu au acumulat numărul suficient de voturi.

În prezent bugetul municipal încasează circa 1,8 milioane de lei din taxele achitate de către agenții economici, proprietari ai unităților de comerț ambulant din Chișinău.

Proiectul de decizie cu privire la taxele locale pentru 2016 a fost aprobat ulterior cu votul unanim al aleșilor locali municipali. Toate taxele locale pentru anul curent le puteți vedea mai jos, în anexele Proiectului de decizie.

Proiectul de decizie cu privire la aprobarea și punerea în aplicare a taxelor locale pentru anul 2016

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...