37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Proprietarii caselor scumpe vor plăti impozite pe lux

Proprietarii caselor scumpe vor plăti impozite pe lux

24.08.20161.519 views Publika.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ministerul Finanţelor a alocat şase milioane de lei pentru evaluarea locuinţelor din ţară. Verificările vor fi efectuate şi ca urmare a introducerii din acest an a impozitului pe lux pentru cei care deţin case mai scumpe de un milion şi jumătate de lei.

"Special pentru serviciul Cadastral au fost alocată o sumă de şase milioane de lei pentru a finaliza evaluările care nu au fost duse până la bun sfârşit. Astfel, noi credem că ne va permite să mărim baza fiscală pentru, în primul rând, impozitul pe imobile care merge la autorităţile locale, dar şi pentru impozitul pe avere", a declarat ministrul Finanţelor, Octavian Armașu.

Potrivit Ministerului Finanţelor, în ţară sunt peste trei mii de moldoveni care au locuinţe de lux. După evaluarea cadastrală a bunurilor, numărul acestora ar putea creşte.

Impozitul pe lux vor trebui să-l plătească proprietarii locuinţelor care au o suprafaţă mai mare de 120 de metri pătraţi şi o valoare cadastrală ce depăşeşte un milion şi jumătate de lei.

Taxa va fi achitată şi de cei care deţin două sau mai multe locuinţe. Cota impozitului va fi de 0,8 la sută din valoarea bunului imobil. Statul speră că din aceste taxe să adune, în acest an, 50 de milioane de lei.

Comentarii

 1. ghenadie negara spune:

  in cea mai saraca tara din europa este impozit pe lux.

  1. Valeria spune:

   Indeoobste,demult deacum,Moldova-e tara de minuni !!!!!…In loc sa intoarca miliardele furate,ei inventeaza impozit pe lux-earasi sa jupoaie lumea aceasta!!!….Ma indoiesc,ca cei de la Guvern,Parlament etc. vor achita impozitul in cauza-ei nici nu declara TOATA averea!!!….O sa plece toti din tara aceasta-cine o sa-i intretina mai departe??!!!….Dar,de fapt, o sa mai inventeze inca impozite-eata,de exemplu,pentru aerul,care il respiram,inca nu achitam nimic……Mare dezastru in tarisoara aceasta!!!

 2. Ingerul Negru spune:

  Eu sper ca o sa fiu primul ce imi voi petrece viata in inchisoare din cauza ca o sa omor vreo citiva banditi legali de stat ei nu scapa de mine daca ma repad in trinsii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...