37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Proiectul Regulamentului cu privire la subvenționarea creării locurilor de muncă

Proiectul Regulamentului cu privire la subvenționarea creării locurilor de muncă

10.10.20171.052 views Particip.gov.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ministerul Finanțelor prezintă pentru examinare proiectul Regulamentului cu privire la subvenţionarea creării locurilor de muncă, elaborat întru executarea prevederilor pct. 36 al Planului de acțiuni pentru implementarea Strategiei naționale de atragere a investițiilor și promovare a exporturilor pentru anii 2016-2020, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 511 din 25 aprilie 2016.

Obiectivul Regulamentului cu privire la subvenţionarea creării locurilor este crearea mecanismului de stimulare a investitorilor să creeze noi locuri de muncă.

Potrivit proiectului, pentru anul 2018 sunt planificate 40 de milioane de lei, adică subvenționarea a 1.000 de locuri de muncă.

Ca subiect al subvenţiei poate fi considerată orice persoană fizică, cetăţean al Republicii Moldova, care face parte din următoarele categorii:

- bărbaţi care au o vârstă cuprinsă între 18 şi 25 de ani,
- bărbaţi care au vârsta peste 45 de ani;
- femei de toate vârstele.

Cererea de rezervare a subvenţiei, întocmită se va expedia în scris sau prin intermediul portalului E-cerere la adresa Autorităţii competente, nu mai târziu de data de 31 iulie a anului de gestiune.
Cererea de rezervare a subvenţiei se înregistrează în Registrul acordării subvenţiilor pentru crearea locurilor de muncă, ţinut de Autoritatea competentă care va examina cererea în termen de 30 zile lucrătoare de la data înregistrării acesteia, şi după caz o va accepta pentru rezervarea subvenţiei şi informa solicitantul în scris la adresa nominalizată, precum şi e-mail indicată în cerere dacă se constată că informaţia din cererea de rezervare a subvenţiei este inexactă şi/sau incompletă.

Alocarea subvenției se va efectua în 2 tranșe:

a) prima tranșă până la 31 decembrie anului următor al celui de gestiune;
b) a doua tranșă până la 1 septembrie anului al doilea celui de gestiune, după verificarea de către Serviciul Fiscal de Stat a respectării obligaților stipulate în Acordul de subvenționare, și confirmarea rezultatelor verificării de către Autoritatea competentă.

Persoane responabile:
Iurie Nastas, șef al Secției finanțele economiei naționale,
tel 022 26 26 81,
email: iurie.nastas@mf.gov.md

Data limită pentru comentari: 20.10.2017
Pentru mai multe detalii puteți consulta: Proiectul și Nota informativă.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...