37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Proiectul legii „vinietei” a fost adoptat, în prima lectură, de Parlament. Costul vinietei va fi de la 2 euro pe 7 zile, la 25 euro pe 180 de zile

Proiectul legii „vinietei” a fost adoptat, în prima lectură, de Parlament. Costul vinietei va fi de la 2 euro pe 7 zile, la 25 euro pe 180 de zile

19.10.20121.038 views 24h.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Proiectul legii „vinietei” a fost adoptat, în prima lectură, de Parlament.

Costul vinietei va fi de la 2 euro pe 7 zile, la 25 euro pe 180 de zile

După discuţii controversate „pro” şi „contra”, proiectul legii „vinietei” a fost adoptat, în prima lectură, de către Parlament. Costul vinietei va fi de 2 euro pe 7 zile, 4 euro pe 15 zile, 7 euro pe 30 de zile, 5 euro pe 90 de zile şi 25 de euro pe 180 de zile.

Iniţial, potrivit proiectului legii privind taxa pentru drumuri pentru maşinile cu numere străine costul vinietei propus de Ministerul Finanţelor era pentru 3 zile de 7 euro, 30 zile - 65 euro şi 180 zile - 380 euro. Vor fi obligaţi să plătească taxe când vor veni pe câteva zile sau săptămâni acasă şi moldovenii care muncesc peste hotare şi au automobile cu numere de Italia, Portugalia, Spania sau alte ţări.

Parlamentul urma să discute aşa numita lege a vinietei chiar în ziua în care la Chişinău avea loc Congresul ordinar al diasporei, care într-o scrisoare deschisă adresată Guvernului şi Parlamentului Republicii Moldova afirma că vinieta este o insultă la adresa întregii diaspore, care deja munceşte mult pentru bunăstarea Republicii Moldova. Diaspora moldovenilor scria că cea mai potrivită soluţie ar fi micşorarea acestor tarife la un nivel rezonabil, spre exemplu ca cele din România. Dar cea mai echitabilă metodă este includerea taxei de drum în preţul carburanţilor.

Deputaţii comunişti şi neafiliaţi au declarat că proiectul legii trebuie să fie respins categoric. Proiectul a fost votat de deputaţii AIE.

 

Comentarii

  1. ELENA spune:

    5 euro pe 90 de zile?

  2. SVETA spune:

    CRED CA LA`U SCAPAT PE 1 LOGIC AR FI 15 EURO PE 90 ZILE

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...