37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Proiectul Legii fondurilor AOAM pentru 2017, examinat de Consiliul de administraţie al CNAM

Proiectul Legii fondurilor AOAM pentru 2017, examinat de Consiliul de administraţie al CNAM

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Consiliul de administraţie al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină (CNAM) a examinat vineri, 18 noiembrie, proiectul Legii fondurilor asigurării obligatorii de asistenţă medicală (FAOAM) pentru anul 2017, care urmează a fi prezentat spre aprobare Guvernului în modul stabilit.

Documentul prevede venituri în valoare de peste 6 mlrd 149 mln lei, cheltuieli în sumă de 6 mlrd 242 mln lei, deficitul fiind de 92 mln 794 mii de lei.

Comparativ cu bugetul FAOAM aprobat anul trecut, este prognozată majorarea veniturilor în fonduri cu peste 310 mln 710 mii lei sau cu 5,3% şi a cheltuielilor cu peste 403 mln 504 mii lei, sau cu 6,9%.

Conform documentului, prima de asigurare obligatorie de asistenţă medicală în sumă fixă este păstrată la nivelul anului 2016 şi va constitui 4 056 lei. De asemenea vor fi menţinute reducerile la achitarea primei în sumă fixă de 50% pentru majoritatea categoriilor de plătitori şi de 75% pentru proprietarii de terenuri cu destinaţie agricolă, în cazul achitării primei până la 1 aprilie 2017. Prima de asigurare în formă procentuală la salariu şi la alte recompense va rămâne la fel de 9%, care vor fi achitate de către angajatori şi angajaţi în cote egale a câte 4,5%.

Proiectul Legii FAOAM pentru anul 2017 mai prevede majorarea cu 27 mln 500 mii lei a cheltuielilor pentru medicamente compensate. Totodată, cu peste 12 milioane vor creşte şi mijloacele financiare destinate tratamentului cu insulină a persoanelor care au diabet zaharat.

În cadrul aceleiaşi şedinţe, Consiliul de administraţie al CNAM a examinat şi raportul privind executarea FAOAM în primele nouă luni ale anului curent.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...