37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Proiectul legii bugetului de stat pentru 2016 va fi examinat de Guvern după consultarea misiunii FMI

Proiectul legii bugetului de stat pentru 2016 va fi examinat de Guvern după consultarea misiunii FMI

11.02.2016956 views Moldpres.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Proiectul legii bugetului de stat pentru anul 2016 va fi examinat de către Guvern după consultarea grupului de experți ai Fondului Monetar Internațional, la sfîrșitul lunii februarie, a anunțat în deschiderea ședinței de astăzi a Guvernului prim-ministrul Pavel Filip, informează MOLDPRES.

"În ședința trecută am vorbit despre proiectul legii bugetului și ne propuneam cît mai repede să venim cu acest proiect la Guvern. Să continuăm zilele acestea să lucrăm la o formă cît mai aproape de cea finală, dar s-a luat decizia de a nu-l trimite în Parlament pînă nu îl discutăm și cu misiunea Fondului Monetar Internațional, care va veni pe sfîrșit de februarie la Chișinău, așa cum am convenit", a spus premierul.

Pavel Filip le-a recomandat miniștrilor să consulte proiectul cu societatea civilă, mediul de afaceri și cu alți parteneri. "Ca să mergem apoi mai repede, ar fi bine ca acest proiect, chiar în varianta de consultări să fie remis și comisiilor din Parlament, astfel încît deputații să lucreze și la faza de definitivare a documentului. Cred că ne va ușura mult mai mult munca după trimiterea în Parlament a proiectului aprobat de Guvern", a mai menționat prim-ministrul.

O misiune a FMI va sosi la Chișinău pe 21 februarie într-o vizită de monitorizare a situaţiei macroeconomice și bugetului de stat, inclusiv a instrumentelor de politici financiar-bugetare şi sistemului bancar.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...