37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Proiectul hotărîrii Guvernului „Cu privire la transferul unor zile de odihnă în anul 2017”

Proiectul hotărîrii Guvernului „Cu privire la transferul unor zile de odihnă în anul 2017”

17.10.20163.830 views Particip.gov.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Proiectul „Cu privire la transferul unor zile de odihnă în anul 2017” a fost elaborat în conformitate cu prevederile art. 111 alin. (5) din Codul muncii, care stabilește că, în scopul utilizării optime de către salariați a zilelor de repaos și de sărbătoare nelucrătoare, Guvernul este în drept să transfere zilele de repaus (de lucru) în alte zile.

Astfel, se propune ca zilele de 8 mai, 2 iunie și 1 septembrie să fie considerate zile de odihnă, iar zilele de 13 mai, 10 iunie și 9 septembrie - zile de lucru. În acest caz se va menţine balanţa timpului de lucru pentru fiecare din aceste luni.

Este necesar de atenționat asupra faptului că, salariații care în ziua declarată zi de odihnă încă nu se aflau în raporturi de muncă cu unitatea în cauză, salariații ale căror contracte individuale de muncă erau suspendate la data respectivă, precum şi salariaţii care în ziua respectivă s-au aflat în concediu medical, în concediu de maternitate, în concediu parţial plătit pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 3 ani, în concediu suplimentar neplătit pentru îngrijirea copilului în vârstă de la 3 la 6 ani, în concediu de odihnă anual, în concediu neplătit şi în concediu de studii nu au obligaţia de a se prezenta la serviciu în ziua declarată zi lucrătoare.

Persoane responsabile
Revenco Viorica 022-269313 viorica.revenco@mmpsf.gov.md

Data limită pentru comentarii: 31.10.2016

Proiectul și Nota informativă

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...