37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Proiectul Hotărârii de Guvern cu privire la determinarea obligațiilor fiscale aferente impozitului pe venit

Proiectul Hotărârii de Guvern cu privire la determinarea obligațiilor fiscale aferente impozitului pe venit

16.11.20161.508 views Particip.gov.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Inspectoratul Fiscal Principal de Stat a elaborat „Proiectul Hotărârii de Guvern cu privire la determinarea obligațiilor fiscale aferente impozitului pe venit”.

Proiectul Hotărârii Guvernului menționat a fost elaborat întru executarea prevederilor art. 151 din Codul fiscal, în vederea explicării modului de determinare a obligației fiscale aferente impozitului pe venit  atât pentru contribuabilii care practică  activitate de întreprinzător cît şi persoane cetățeni, precum și aspectele care se referă la reținerea impozitului pe venit la sursa de plată din veniturile altele decât sub formă de salariu.

Este de remarcat că actualmente, modul de determinare a obligațiilor fiscale în conformitate cu prevederile Titlului II din Codul fiscal, este reglementată de Hotărârea Guvernului cu privire la aprobarea unor regulamente nr. 77 din 30 ianuarie 2008. Întrucât prevederile acestuia sunt depășite în timp de normele stabilite în Titlul din Codul fiscal, Hotărârea menționată își pierde actualitatea şi, se propune de a fi abrogată.

Astfel proiectul prezentat conține trei regulamente care vizează modul de determinare a impozitului pe venit pentru fiecare categorie de subiect în parte.

Persoane responsabile
Diana Rusu, tel.: (022)82-34-38 , e-mail: diana.rusu@fisc.md

Data limită pentru comentarii: 28.11.2016

Proiectul și Nota informativă

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...