37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Proiectul HG privind modificarea și completarea Regulamentului aprobat prin HG nr. 697 din 22 august 2014

Proiectul HG privind modificarea și completarea Regulamentului aprobat prin HG nr. 697 din 22 august 2014

16.11.20161.129 views Particip.gov.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Proiectul HG privind modificarea și completarea Regulamentului cu privire la reținerea impozitului pe venit din salariu şi din alte plăți efectuate de către patron în folosul angajatului, precum şi din plățile achitate în folosul persoanelor fizice care nu practică activitate de întreprinzător pentru serviciile prestate şi/sau efectuarea de lucrări, aprobat prin HG nr. 697 din 22 august 2014

Inspectoratul Fiscal Principal de Stat a elaborat ,,Proiectul HG privind modificarea și completarea Regulamentului cu privire la reținerea impozitului pe venit din salariu şi din alte plăți efectuate de către patron în folosul angajatului, precum şi din plățile  achitate în folosul persoanelor fizice care nu practică activitate de întreprinzător pentru serviciile prestate şi/sau efectuarea de lucrări, aprobat prin HG nr. 697 din 22 august 2014".

Proiectul Hotărârii Guvernului menționat a fost elaborat în scopul aducerii în concordanță a completărilor operate la Codul fiscal, precum și ca urmare a elucidării unor situații la care au fost abordate întrebări din partea contribuabililor vizavi de reținerea impozitului pe venit din veniturile achitate sub formă de salarii.

Astfel, proiectul în cauză prezintă explicații suplimentare aferente modului de acordare a scutirilor pentru persoanele fizice străine care obțin pe parcursul perioadei fiscale statut de rezident în scopuri fiscale, precum și modul de renunțare benevolă la scutirea dată.

De asemenea, în proiectul dat se prezintă explicații aferente statutului de persoană întreținută. Este de menționat că necitând la faptul că prin art.35 alin.(2 ) din Codul fiscal se stabilesc expres condițiile în care persoana se consideră întreținută și la pct.15 din Regulamentul menționat se face trimitere la acestea, din partea contribuabililor parvin întrebări ce țin de concretizarea vârstei persoanei întreținute. Astfel, prin completarea la punctul menționat ne propunem de a face o claritate pentru contribuabili la acest subiect.

Persoane responsabile
Diana Rusu, tel.: (022)82-34-38 , e-mail: diana.rusu@fisc.md

Data limită pentru comentarii: 23.11.2016

Proiectul și Nota informativă

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...