37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Proiectul HG privind certificarea sistemelor informaţionale computerizate şi a softurilor pentru maşinile de casă şi control

Proiectul HG privind certificarea sistemelor informaţionale computerizate şi a softurilor pentru maşinile de casă şi control

11.12.20151.285 views Particip.gov.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Prezentul proiect de Hotărîre a Guvernului, în vederea sporirii responsabilităţii contribuabililor, asigurării complete şi corecte a ţinerii contabilităţii și evidenţei fiscale şi excluderii utilizării în evidența acestora a sistemelor informaţionale dubioase, are drept scop introducerea obligativităţii contribuabilului în cadrul desfăşurării activităţii de întreprinzător de a utiliza în cazul ţinerii contabilităţii şi evidenței fiscale automatizate numai a sistemelor informaţionale computerizate şi a softurilor pentru maşinile de casă şi control certificate de către Comisia de certificare a Ministerului Finanțelor.

Obligația de certificare a sistemelor respective revine contribuabililor care elaborează și/sau livrează sistemele informaţionale computerizate și a softurilor pentru maşinile de casă şi control.

La moment, pe piața Republicii Moldova activează circa 28 de agenți economici care furnizează asemenea sisteme informaționale.

În acest sens, proiectul de hotărîre respectiv prevede crearea Comisiei de certificare a Ministerului Finanţelor, criteriile în baza cărora se va efectua certificarea sistemelor informaţionale computerizate şi a softurilor pentru maşinile de casă şi control, precum şi procedura de verificare, certificare şi periodicitatea certificării acestora.

Ţinînd cont de cele expuse mai sus, se consideră oportun adoptarea proiectului de hotărîre respectiv.

Persoane responsabile
Viorica Golban, tel.022 26 27 90, e-mail: viorica.golban@mf.gov.md

Data limită pentru comentarii: 31.12.2015

Proiectul și Nota informativă

Comentarii

  1. Petru spune:

    Mare bataie de cap si cu aceste certificari. Nu stiu ce o sa rezolve aceasta. Dar centru anticorutie a verificat aceasta prevedere oare?

  2. Olga spune:

    Si de cind intra in vigoare legea asta?

  3. Adrian spune:

    In codul fiscal deja sint aceste modificari, urma sa se stabileasca modalitatea de certificare.
    Iar noi toti trebuie pe parcursul anului viitor sa certificam programele existente

  4. a spune:

    Salutare! Daca imi aduce cineva un argument serios ce beneficii v-a aduce aceasta certificare ap nustiu, Doar aceste sisteme 1c, etc sint deja licentiate si sint asa agenti economici care furnizeaza aceste sisteme deja licentiate si ei au dreptul de a vinde, care ulterior toate entitatile folosesc aceste sisteme, Oare nui clar ca in urma acestei certificari se v-a scurge bani suplimentari din agentii economici, este o prostie totala, Doart toata aceasta ceritficare se v-a face contracost, cumatrism, nanashism, nepotism, dezabrob in totalitate aceasta initiativa si sper si de altii sa nu fie sustinuta pnetru ca e prostie mare mareeeeeeeeeee

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...