37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Proiectul HG privind aprobarea Programului ,,Managementul datoriei de stat pe termen mediu (2018-2020)”

Proiectul HG privind aprobarea Programului ,,Managementul datoriei de stat pe termen mediu (2018-2020)”

20.12.2017590 views Particip.gov.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În vederea administrării eficiente a datoriei de stat şi în temeiul prevederilor art. 6 din Legea nr. 419-XVI din 22 decembrie 2006 cu privire la datoria sectorului public, garanţiile de stat şi recreditarea de stat, a fost elaborat Programul „Managementul datoriei de stat pe termen mediu (2018-2020)". Necesitatea elaborării unui astfel de document, rezultă inclusiv din prevederile DeMPA, care este un Instrument de evaluare a performanţei managementului datoriei, elaborat de către Banca Mondială şi care stabileşte elementele indispensabile pentru realizarea practicilor durabile de gestionare a datoriei.

Programul, este elaborat în baza Prognozei actualizate a indicatorilor macroeconomici pentru anii 2018-2020, din 29.10.2017, elaborată de către Ministerul Economiei şi Infrastructurii și coordonată cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional (FMI) pe parcursul lunii noiembrie 2017.

Scopul elaborării documentului, constă în stabilirea direcţiilor prioritare de activitate ale Ministerului Finanţelor, orientate spre atingerea obiectivului fundamental şi a celor specifice privind managementul datoriei de stat şi sporirea previzibilităţii pieţii valorilor mobiliare de stat (VMS) pentru investitori.

Programul, se axează pe descrierea strategiei de finanţare a soldului (deficitului) bugetului de stat şi pe identificarea factorilor de cost şi de risc aferenţi.

Persoane responsabile:
Marina Popușoi, șef serviciu analiză și risc;
Tel. 022 26 26 93, email: marina.popusoi@mf.gov.md.

Proiectul și nota informativă.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...