37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Proiectul de lege care vine să reducă presiunea asupra mediului de afaceri, discutat la Ministerul Economiei și Infrastructurii

Proiectul de lege care vine să reducă presiunea asupra mediului de afaceri, discutat la Ministerul Economiei și Infrastructurii

02.04.2018525 views MEI
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, reprezentanți ai instituțiilor de resort, partenerilor de dezvoltare, comunității de business și societății civile au discutat modificările propuse la proiectul de lege care vine să reducă presiunea sancționatorie asupra mediului de afaceri.

În cadrul discuțiilor, au fost prezentate avizele parvenite de la Ministerul Justiției, Serviciul Vamal, Serviciul Fiscal de Stat, Banca Națională a Moldovei, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică. În zilele următoare, vor fi discutate ultimele detalii tehnice, după care documentul va fi remis Guvernului spre examinare și aprobare.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a mulțumit participanților la dezbateri pentru implicare și discuții constructive. „M-am bucurat să văd discuții punctuale, constructive, nu doar expuse îngrijorări. Acest proiect de lege este foarte important și trebuie definitivat, pentru ca businessul să-și poată desfășura activitatea. Cei implicați în afaceri cunosc cel mai bine situația și provocările pe care le au, de aceea i-am încurajat să vină cu recomandări și propuneri, și le mulțumesc celor care au fost receptivi", a menționat Chiril Gaburici.

Proiectul de lege care vine să reducă presiunea asupra mediului de afaceri este elaborat de Ministerul Economiei și Infrastructurii, după ce Guvernul a decis ca acesta să fie preluat de la Ministerul Justiției. Printre altele, documentul prevede înăsprirea condițiilor pentru aplicarea de către organele de urmărire penală a arestului preventiv, definirea mai clară a unor infracțiuni economice pentru a evita posibilitatea de interpretare și aplicare arbitrară și abuzivă a acestora din partea organelor de urmărire penală, reducerea pedepselor privative de libertate pentru unele infracțiuni mai puțin grave cu majorarea, în schimb, a sancțiunilor pecuniare, introducerea pedepsei penale pentru autorități la tergiversarea emiterii actelor permisive și la efectuarea abuzivă a controalelor, limitarea organelor urmăririi penale în procesul de efectuare a perchezițiilor și ridicare a bunurilor, limitarea ridicării bunurilor care ar stopa activitatea de business etc.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...