37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Proiect de Hotărîre de Guvernul “Cu privire la aprobarea proiectului de lege privind controlul asupra riscului de accidente majore, care implică substanţe periculoase”

Proiect de Hotărîre de Guvernul “Cu privire la aprobarea proiectului de lege privind controlul asupra riscului de accidente majore, care implică substanţe periculoase”

13.10.2014989 views Particip.gov.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Proiect de Hotărîre de Guvernul “Cu privire la aprobarea proiectului de lege privind controlul asupra riscului de accidente majore, care implică substanţe periculoase”

Economia oricărei țări, în mare parte, este bazată pe utilizarea produselor și substanțelor chimice. În concentrații mici aceste substanțe chimice nu prezintă pericol. Totodată, în procesele tehnologice la întreprinderile industriale, aceste substanțe nu numai că se utilizează la producerea bunurilor și/sau surselor de energie, dar de cele mai multe ori și se depozitează în volume mari, ceea ce poate provoca avarii și/sau catastrofe cu caracter tehnogen, cu prejudicii atît sociale, cît și cu impact negativ asupra mediului și populației.

Astfel, pentru prevenirea așa-ziselor accidente majore și întru executarea pct. 55 al Planului Național de armonizare a legislației pentru anul 2014, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 28 din 22.01.2014 “Cu privire la aprobarea Planului național de armonizare a legislației pentru anul 2014”, Ministerul Economiei a elaborat proiectul Hotărîrii Guvernului “Cu privire la aprobarea proiectului de lege privind controlul asupra riscului de accidente majore, care implică substanţe periculoase”.

De menționat, că proiectul Hotărîrii Guvernului a fost elaborat în vederea transpunerii Directivei europene 96/82/CE a Consiliului din 9 decembrie 1996 privind controlul asupra riscului de accidente majore care implică substanţe periculoase, care mai poartă denumirea de Directiva SEVESO II, precum și pentru implementarea prevederilor Convenţiei ONU privind efectele Transfrontaliere ale Accidentelor Industriale (Helsinki, 17 martie 1992), ratificată prin Hotărîrea Parlamentului nr. 1546-XII din 23.06.1993.

Persoane responsabile:
Natalia Andriaș-Amirulloev tel:250 -684 e-mail: natalia.andrias@mec.gov.md

Data limită pentru comentarii: 13.11.2014

Proiectul Hotaririi Guvernului și Nota Informativă

Comentarii

  1. Alexandru spune:

    Vai ce grijuliu este statul nostru

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...