37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Program dedicat îmbunătățirii situației economice! BRITE, lansat în R. Moldova

Program dedicat îmbunătățirii situației economice! BRITE, lansat în R. Moldova

16.11.2012964 views Unimedia.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
false false false MicrosoftInternetExplorer4

Program dedicat îmbunătățirii situației economice! BRITE, lansat în R. Moldova

 

Pe 14 noiembrie la Chișinău a fost lansat un nou program de susținere a Republicii Moldova în îmbunătățirea situației economice, informează UNIMEDIA. Programul BRITE promite reforme semnificative în domeniul fiscal, antreprenorial, al comerțului și investițiilor.

Noul program, Comerț, Investiții și Reglementarea Activității de Întreprinzător, va crea condiții mai bune pentru sporirea dezvoltării economice. Printre rezultatele scontate se numără: îmbunătățirea eficacității serviciului fiscal, reducerea poverii fiscale a contribuabililor, creșterea transparenței și a eficienței sectorului vamal și al comerțului transfrontalier, optimizarea proceselor antreprenoriale, reducerea fenomenului economiei tenebre din sectorul privat, îmbunătățirea comunicării dintre sectorul privat și cel public.

Potrivit reprezentanților proiectului, BRITE constituie o punte de dialog între guvernare și sectorul economic al țării. El vine să încurajeze Guvernul Republicii Moldova, sectorul privat și societatea civilă să-și consolideze capacitățile și să asigure împreună baza pentru o economie de piață.

Prezent la evenimentul de lansare, prim-ministrul Vlad Filat a subliniat importanța dialogului public-privat pentru realizarea reformelor. „Mizez pe participarea și contribuția Dvs. în dialogul dintre Guvern și mediul de afaceri, dialog care să ducă la eliminarea barierelor din calea businessului. Pentru ca oamenii de afaceri să se gândească mai mult la valoarea adăugată și mai puțin la plimbarea hârtiilor de la un birocrat la altul”, a accentuat premierul.

La rândul lor, beneficiarii proiectului sunt siguri că rezultatele programului vor fi simțite în viitorul apropiat. „Există legi foarte bune, dar lipsite de regulamente, transparență și stabilitate. BRITE va furniza mecanisme pentru ca aceste legi să fie viabile. Cred că, odată implementate, schimbările se vor simți imediat”, a declarat avocatul George Teodorescu.

„Bussinessul moldovenesc trebuie să se sprijine pe stat, să existe un dialog. Acest tip de programe studiază problemele din domeniu, furnizează recomandări tuturor părților implicate și susține implementarea lor”, a adăugat Nicolae Artiomenco, director general DHL Moldova.

Programul BRITE, cu un buget de 9 milioane de dolari și o durată de patru ani, este implementat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), în parteneriat cu Guvernul Republicii Moldova.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...