37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Profit record de circa 272 milioane de lei pentru cea mai mare companie de distribuţie a energiei din Republica Moldova

Profit record de circa 272 milioane de lei pentru cea mai mare companie de distribuţie a energiei din Republica Moldova

11.11.2011864 views Adevărul.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Profit record de circa 272 milioane de lei pentru cea mai mare companie de distribuţie a energiei din Republica Moldova

 

În primele nouă luni ale acestui an Gas Natural Fenosa şi-a majorat veniturile cu peste 21%, datorită creşterii cererii de energie electrică pe piaţă.

Compania Gas Natural Fenosa (fosta RED Union Fenosa), care deţine o cotă de circa 70% pe piaţa furnizării de energie electrică din Republica Moldova a avut în nouă luni ale anului 2011 vânzări de 144 milioane de euro, cu 8,3% mai mult ca în aceeaşi perioadă a anului trecut, arată un raport al grupului spaniol Gas Natural, acţionarul majoritar.

Compania constată o creştere cu 4,3% a cererii de energie electrică în Republica Moldova şi cu 0,2% a numărului consumatorilor, până la 817.000.

Totodată, în raport se precizează că Gas Natural Fenosa a redus pierderile de curent electric la cota de 13% din totalul energiei electrice furnizate consumatorilor.

Potrivit raportului profitul net al companiei a rămas la nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, 17 milioane de euro, sau circa 272 milioane de lei

Grupul Gas Natural Fenosa este o întreprindere energetică integrată, ce operează în domeniile distribuţiei de gaze, distribuţiei de energie electrică şi generarea energiei electrice, cu activităţi în 25 de ţări pe 5 continente, având peste 20 milioane de clienţi, dispunând de 18 000 MW putere instalată de generare a energiei electrice, cu circa 30 miliarde metri cubi de gaze livrate şi cu o cifră de afaceri de 20 miliarde de euro.

Comentarii

  1. Tonea spune:

    OOO.. poate dupa asa profit intreprinderea ar trebui sa se gindeasca deja la micsorarea pretului pentru serviciile sale…

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...