37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Producătorii de zahăr bat alarma, în primele şase săptămâni CONTRABANDA A AJUNS LA 40 LA SUTĂ din vânzări

Producătorii de zahăr bat alarma, în primele şase săptămâni CONTRABANDA A AJUNS LA 40 LA SUTĂ din vânzări

13.03.2013736 views 24.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Producătorii de zahăr bat alarma, în primele şase săptămâni CONTRABANDA A AJUNS LA 40 LA SUTĂ din vânzări

Volumul contrabandei a atins în primele șase săptămâni ale anului 2013 nivelul de 40% din vânzările totale, iar pierderile bugetului de stat în urma contrabandei în anul curent s-ar putea ridica la 180 milioane de lei,

Datele pentru primele două luni ale anului și prima săptămână a lunii martie demonstrează că, „luând în considerare nivelul mediu de consum al zahărului în lunile ianuarie-martie în ultimii cinci ani (aproape 15 mii tone), precum și valoarea vânzărilor legale de zahăr, care vor constitui în primul trimestru al anului 2013 (6400 tone), contrabanda de zahăr în Republica Moldova, în această perioadă va atinge nivelul de aproximativ 8,3 mii tone”, constată Uniunea Producătorilor de Zahăr din Moldova (UPZM).

Potrivit acesteia, contrabanda va reprezenta 56% din volumul comercializărilor pe pia
ța internă. În consecință, pierderile bugetului de stat din cauza contrabandei de zahăr, în primul trimestru al acestui an vor constitui cel puțin 20 milioane lei.

Scăderea bruscă a volumului de vânzări legale a zahărului ar putea duce la reducerea finanţărilor acordate de producătorii de zahăr agricultorilor, scăderea suprafeţelor cultivate cu sfeclă de zahăr şi, ca urmare, suspendarea activităţii unor fabrici de zahăr pe o perioadă necunoscută.

Producătorii propun să fie înăsprit controlul asupra pieţei de zahăr şi revenirea la cota TVA de 8% aplicată până la 1 ianuarie 2013, de la cota actuală de 20%.

Comentarii

  1. Vasile spune:

    Ce fel de TVA 8%. Zaharul este acel produs de care nu te poti lipsi?
    Mai bine nu exista asa produs, din cauza lui apar mai multe neplaceri.
    Ce tine de contrabanda asta da de gandit conducerii noastre.
    In Romania nu poti intra cu 3 pachete de tigari, la noi poti intra cu cateva tone de zahar. HA HA HA

  2. Victoria spune:

    Is de acord cu d-ul Vasile…Producatorilor de zahar le-ar trebui,in primul rind sa se adreseze conducerii Statului nu dupa reducerea sumei TVA,da dupa necesitatea de a face ordine la VAMA !!!! Acolo coruptia si cumatrizmul e la cel mai inalt nivel!!!…..8.3 mii tone trecute,liber,in tara!!!! Incredibil,dar e fact !!!..Poate,contrabandistii apeleaza la serviciile majicienilor(Coperfild,Acopean s.a.) ,de nu se vede marfa,ce trece prin hotarele tarii!!!…..Vai si amar de asa STAT!!!……………..

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...