37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Producătorii autohtoni de îmbrăcăminte au fost supuși procedurii de evaluare a performanțelor

Producătorii autohtoni de îmbrăcăminte au fost supuși procedurii de evaluare a performanțelor

12.12.20161.037 views Interlic.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Acțiunile au fost realizate în cadrul Proiectului de evaluare și promovare a companiilor moldovenești din industria ușoară, cu suportul Organizației de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), Asociației Patronale din Industria Ușoară (APIUS) și Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID). În acest context, 20 de întreprideri din Chișinău, Bălți, Tiraspol, Cahul, Călărași, Hîncești, Sîngerei, Soroca, Strășeni și Varnița au fost supuse procedurii de evaluare a performanțelor. Estimarea a fost efectuată de către o instituție internatională Trigon Select specializată în evaluarea, dezvoltarea și gestionarea lanțului de aprovizionare de textile, cu accent pe sectorul de îmbrăcăminte și modă.

Procedura de evaluare a performanțelor (TS Performance Evaluations) constă în aprecierea posibilităților și capacităților producătorilor autohtoni de haine în realizarea obiectivelor propuse conform standardelor industriale și de afaceri recunoscute internațional. În acest sens au fost analizate un șir de criterii: investițiile în utilaj, nivelul de calificare a personalului, sistemul de management al producției și capacitatea de comunicare a întreprinderilor. Proiectul se va finalize cu un raport și atribuirea calificativului de performanță (world class, international standard, good, acceptable), iar întreprinderile vor fi incluse în clasamentele internaționale de specialitate. Acest fapt va permite promovarea companiilor din țara nostră și stabilirea parteneriatelor cu exportatorii și investitorii potențiali.

MIEPO, de comun acord cu partenerii implicate, a identificat și selectat producătorii autohtoni de îmbrăcăminte, care intenționau să participle la procesul de evaluare și au întrunit criteriile de corespundere. Totodată, MIEPO în parteneriat cu USAID a finanțat proiectul și a acordat suport și asistență evaluatorilor.

Producerea hainelor este o parte componetă a sectorului industriei ușoare și este unul din cele patru sectoarele proritare pentru investiții stabilite în Strategia Națională de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exporturilor pentru perioada 2016-2020. Republica Moldova a exportat în primele zece luni ale anului 2016 articole de îmbracăminte în valoare de circa 182,5 milioane dolari SUA, ceea ce reprezinta 12,7% din tot exportul.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...