37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Producţia industrială a Moldovei a crescut cu 4,1%

Producţia industrială a Moldovei a crescut cu 4,1%

13.04.2018727 views INFOTAG
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

În ianuarie-februarie, întreprinderile industriale din Moldova au produs cu 4,1% mai multe mărfuri decât anul trecut. Producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut cu 10,8%.

Surse din cadrul Biroului Naţional de Statistică (BNS), au relatat pentru INFOTAG că în perioada de raport, producția industrială a crescut ca urmare a creșterii în industria extractivă (+42,1%) și în industria prelucrătoare (+11,2%).

Cea mai impresionantă creştere a fost înregistrată în producerea echipamentelor electrice - cu 60,4%, a articolelor din hârtie - cu 29,4%, precum şi în producerea articolelor din lemn - cu 26%.

Totodată, s-a redus producţia de medicamente - cu 34,2%, reparaţia automobilelor - cu 25,2%, producția și furnizarea de energie electrică și termică, gaze, apă caldă - cu 11,3%.

Începând cu acest an, datele cu privire la fabricarea produselor de tutun, produselor de cocserie şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului sunt considerate de BNS drept confidenţiale şi nu sunt publicate.

INFOTAG precizează: BNS publică rezultatele producţiei industriale abia după o lună şi jumătate de la perioada de raport şi numai în procente.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...