37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Procurarea benzinei și motorinei în baza tichetelor se va efectua până pe 30 septembrie

Procurarea benzinei și motorinei în baza tichetelor se va efectua până pe 30 septembrie

04.07.20142.768 views realitatea.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Procurarea benzinei și motorinei în baza tichetelor se va efectua până pe 30 septembrie

Comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere cu utilizarea tichetelor sau a cartelelor volumetrice se va putea efectua doar până la 30 septembrie a acestui an și nu până pe 31 decembrie, așa cum anunța anterior fostul ministru al Economiei. Mai mult, companiile petroliere vor fi obligate să compenseze pierderile pentru acei care au deja procurate tichete valabile în următoarea jumătate de an. O decizie în acest sens a fost aprobată astăzi de Guvern.

În proiectul de lege se mai precizează că vânzătorul ce comercializează produse petroliere cu amănuntul este obligat să achiziţioneze cu ridicata produse petroliere numai de la titularii de licenţă pentru genul de activitate - importul şi comercializarea cu ridicata a produselor petroliere.

Totodată, preţurile indicate pe panourile informative trebuie să corespundă, în mod obligatoriu, preţurilor fixate în aparatul de casă şi control cu memorie fiscală. Iar plata pentru produsele petroliere procurate de consumator se efectuează în numerar, prin transfer bancar, în baza cardurilor bancare sau a cardurilor corporative valorice.

De asemenea, la staţiile de alimentare toate plățile cu cumpărătorii se efectuează în incinta staţiei de alimentare la aparatele de casă şi control cu memorie fiscală, conectate la distribuitor şi înregistrate la organele fiscale teritoriale respective, cu eliberarea obligatorie către cumpărător a bonului de casă, conform prevederilor legislaţiei în vigoare.

Comentarii

 1. Daniela spune:

  Si in cazul cardurilor corporative valorice si nu volumetrice, contabilul ce face????!!!!! Isi mai ia vreo 3 contabili sa vada volumul consumat, nu?! Ce ajutor !!!Lasau macar in vgoare cardurile volumetrice!

 2. Victoria spune:

  D-ul Lazar a aprobat „prostiea” aceasta si a sters-o din ministri!!! …Drept ati zis,Daniela,ca trebue sa mai angajam inca lucratori,care sa se ocupe NUMAI de consumul combustibilului,sa alerje din urma soferilor si sa le aminteasca sa nu piearda bonurile de casa,sau Doamne fereste, cardurile corporative!!!… mare dezordine o sa fie !!!! DE CE SE FACE ACEASTA????????!!!!!

 3. Mariana spune:

  Chiar e mare prostie acesta hotarire. Nu inteleg de ce ei afirma ca era concurenta neloiala ca unii procurau la preturi de panou iar altii cu reducere pe carduri si tichete. Oricine era liber sa alega modul cum se alimenteaza: numerar la moment, pe tichete sau carduri. E si normal intr-o economie de piata ca acei ce procura volume mai mari sa aiba reduceri mai mari. De ce trebuie sa fie anume pretul de panou. S-a uitat de reduceri absolut firesti economiei de piata? Asta la comunisti era acelasi pret fixat in toata tara. Acum inteleg ca mergem spre comunism.

 4. Mariana spune:

  Dar bonurile fiscale fara factura nu vor fi considerate ca documente nejustificative? Si daca alimetarea parcului auto a avut loc la zeci de benzinarii pe tot teritoriul Moldovei ar trebuie sa cheltuim tot atita combustibil cit s-a consumat ca sa colectam facturile. Stampile de dat la fiecare sofer este ireal. Delegatii se scriu in adresa unui furnizor concret. Dar ca sa scrii un teank de delegatii de cite ori se vor alimenta iarasi e un volum de lucru aiurit, inutil (tichetele erau deja tiparite de tipografie in mod mai rapid si mai putin costisitor decit sa scii delegatii). Acesta Hotarire mai mult miroase a „lobby” pentru o companie noua a cuiva, si pus bete in roate pentru cele ce deja activeaza. Dar pentru faptul ca va avea de suferit o tara intreaga lor li-i indiferent.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...