37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Procedurile la import pentru investitorii străini și locali în Republica Moldova vor fi simplificate

Procedurile la import pentru investitorii străini și locali în Republica Moldova vor fi simplificate

13.06.20171.002 views Ministerul Economiei al RM
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

12 iunie 2017 - Simplificarea procedurilor la import în Republica Moldova pentru investitorii străini și locali au fost discutate în cadrul ședinței de lucru la Ministerul Economiei cu instituțiile de resort și mediul de afaceri.

Ședința de lucru a fost convocată ca urmare adresării SRL „Kaufland" către Guvernul Republicii Moldova pentru simplifica procedurile de investiții pe piața internă și minimalizarea actelor normative la introducerea în țară a produselor din import. Problema dată vizează și alți importatori de produse alimentare.

Vitalie IURCU, viceministrul Economiei a specificat importanța susținerii investitorilor străini și locali și a protecției drepturilor acestora, precum și asigurarea unei concurențe loiale pe piața internă cu eliminarea constrângerilor investiționale și facilitarea dezvoltării mediului de afaceri.

În cadrul ședinței au fost discutate procedurile de simplificare la etichetarea produselor alimentare cu informația corespunzătoare pentru consumatori, evaluării valorii în vamă, necesității obținerii de la Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor a diverselor certificate care confirmă calitatea produselor, licențierii importului de băuturi alcoolice, impozitării capitalului statutar, reglementării prețurilor la produsele social importante, etc.  

În context, reprezentații instituțiilor de stat s-au expus asupra problemelor vizate, cu precizări din legislația în vigoare și au înaintat propuneri pentru îmbunătățirea accesului pe piața din Republica Moldova a investitorilor străini și locali. Aceste propuneri și viziunea instituțiilor de resort vor fi prezentate în termeni restrânși, până la data de 16 iunie curent, în formă scrisă, Ministerului Economiei privind simplificarea actelor normative și depășirea problemelor vizate, care ulterior vor fi remise Guvernului Republicii Moldova.

SRL Kaufland este unul din cei mai mare operatori pe piața europeană a comerțului cu amănuntul și intenționează să-și extindă rețeaua de magazine și în Republica Moldova cu o investiție de cca 100 milioane Euro, ceea ce va crea peste 1000 locuri de muncă. 

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...