37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Procedura de verificare a deținătorilor de valori mobiliare ar putea fi modificată

Procedura de verificare a deținătorilor de valori mobiliare ar putea fi modificată

16.10.20171.091 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comisia Națională a Pieței Financiare (CNPF) va putea examina inclusiv reclamațiile deținătorilor de valori mobiliare și le va contrapune cu datele din registrele societăților de registru/custozilor și/sau cu datele din resursele informaționale de stat. Prevederea este inclusă într-un proiect de modificare a Legii cu privire la Depozitarul central unic al valorilor mobiliare. În prezent, legea prevede că instituția poate verifica datele deținute de custozi și emitenți de valori mobiliare.

Proiectul a fost elaborat pentru a concretiza unele aspecte ce țin de procedura de verificare a registrelor deținătorilor de valori mobiliare, reglementată de art. 46 din Legea cu privire la Depozitarul central unic al valorilor mobiliare. Astfel, se propune ca, prin excepție, CNPF să aprobe bugetul necesare pentru a verifica registrelele deținătorilor de valori mobiliare și va stabili cheltuielile de verificare per acționar.

De asemenea, se propune ca acele cheltuieli aferente verificării registrelor să fie compensate din contul Comisiei de către emitenții de valori, stabilind totodată și un termen de compensare, egal cu 30 de zile calendaristice din momentul recepționării, din partea Comisiei, a unei înștiințări privind finalizarea procedurii de verificare.

Mai mult, proiectul propune ca prevederile art. 46 alin. (8) din Legea cu privire la Depozitarul central unic al valorilor mobiliare să nu fie aplicate în privința emitenților de valori mobiliare aflați în proces de lichidare/dizovare sau în proces de insolvabilitate.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...