37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Procedura de iniţiere a unei afaceri va fi simplificată

Procedura de iniţiere a unei afaceri va fi simplificată

12.09.20131.016 views Adevarul.ro
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Procedura de iniţiere a unei afaceri va fi simplificată

          În curând, la înregistrarea unei întreprinderi nu va mai fi obligatorie deschiderea unui cont bancar temporar şi depunerea a cel puţin 40% din capitalul social al societăţii, se spune într-un proiect de modificări şi completări în unele acte legislative, elaborat de Ministerul Economiei.

Nu va fi necesară nici înregistrarea întreprinderii la Inspectoratul Fiscal Teritorial, la CNAS şi CNAM. Nici obţinerea ştampilei nu va mai fi un atribut obligatoriu, aceasta devenind o condiţie opţională, transmite IPN. Potrivit Buletinului informativ al Ministerului Economiei, proiectul de lege urmează să fie examinat şi aprobat de către Guvern până la finele acestui an.

      Simplificarea în continuare a procedurilor de iniţiere şi de desfăşurare a afacerilor se înscrie pe lista acţiunilor prioritare incluse în foaia de parcurs a Guvernului în vederea eliminării constrângerilor critice în calea mediului de afaceri pentru 2013-2014. Foaia de parcurs conţine politici care urmează a fi realizate până la finele anului 2013 şi în prima jumătate a anului 2014.     

        Acţiunile ţintesc constrângerile şi problemele existente pentru fiecare domeniu de intervenţie identificat, atât de proiectul Strategiei Reformei Regulatorii, cât şi de Raportul Băncii Mondiale privind priorităţile de politici pentru dezvoltarea sectorului privat.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...