37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Problemele IMM-urilor, pe agenda Guvernului

Problemele IMM-urilor, pe agenda Guvernului

24.02.2017900 views BizLaw.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

De mâine, Consiliul Consultativ, care va reprezenta interesele Întreprinderilor mici și mijlocii în Guvern, va putea activa. Regulamentul de constituire a noii structuri va fi publicat mâine în Monitorul Oficial. Noua structură va înainta recomandări pentru îmbunătățirea mediului de afaceri. Înființarea Consiliului a fost prevăzută în Legea privind întreprinderile mici și mijlocii, care a intrat în vigoare din luna decembrie a anului trecut.

Consiliul va servi drept o platformă de dialog între angajatori și agențiile guvernamentale, pentru a oferi posibilitate antreprenorilor să participe la îmbunătățirea legislației din domeniu. Structura va activa pe lângă Ministerul Economiei și va fi format din minim 29 de persoane, reprezentanți ai ministerelor Economiei, Finanțelor, Agriculturii și Dezvoltării Regionale, dar și membrii de asociații.

Consiliul va fi condus de ministrul Economiei, care va deține președinția structurii. De asemenea acesta va avea un vicepreședinte, secretar și membri. Cei din urmă vor fi numiți pe un termen de cinci ani.

Potrivit datelor statistice, peste 97 la sută din totalul întreprinderilor din Republica Moldova se încadrează în sectorul IMM-urilor, iar numărul persoanelor care activează constituie peste 50 la sută din numărul total de angajați.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...