37.9k
Home  »  Articole  »  Întrebări-Răspunsuri   »   Privitor la plata indemnizaţiei pentru concediul nefolosit de muncă lucrătorilor prin cumul

Privitor la plata indemnizaţiei pentru concediul nefolosit de muncă lucrătorilor prin cumul

17.02.2009 4.752 views

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Întrebare: Dacă se concediază lucrătorul prin cumul, trebuie să i se plătească compensaţia penru concediul nefolosit sau nu?

Răspuns: Da, desigur că trebuie.

Lucrătorilor prin cumul, ca şi celor de bază, li se cuvine o compensaţie pentru concediul nefolosit la locul de muncă prin cumul. Deoarece concediul lucrătorilor prin cumul li se oferă concediu în aceleaşi condiţii ca şi celorlalţi lucrători.

Din această cauză, la concedierea lucrătorului întreprinderea trebuie să achite compensaţia pentru tot concediul nefolosit, inclusiv şi pentru cel oferit lucrătorilor prin cumul.

Conform articolului 272 din Codul Muncii al Republicii Moldova: “(3) Plata indemnizaţiei de concediu sau a compensaţiei pentru concediul nefolosit se efectuează pornindu-se de la salariul mediu pentru funcţia sau specialitatea cumulată, determinat în modul stabilit de Guvern”.

Comentarii

  1. milles milles spune:

    Daca lucratorul lucreaza doar 8 luni ce i se cuvine la eloberare?. Daca aparatul de casa se foloseste doar o data pe luna,se intimpla nici odata,cum, se procedeaza?Spun ca trebuie in toata ziua de scos z-dare da seama.

  2. cristina spune:

    compensatia data se acorda in baza cererii salariatului. in cazul in care nu exista aceasta cerere si entitatea nu achita compensatia data ce se poate intimpla??

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...