37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Privitor la eliberarea de către marii contribuabili a facturii (în schimbul facturii fiscale) pentru livrările impozabile, pentru livrările efectuate în perioada 29.04.10 – 20.05.10

Privitor la eliberarea de către marii contribuabili a facturii (în schimbul facturii fiscale) pentru livrările impozabile, pentru livrările efectuate în perioada 29.04.10 – 20.05.10

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Privitor la eliberarea de către marii contribuabili a facturii (în schimbul facturii fiscale) pentru livrările impozabile efectuate în perioada 29.04.10 – 20.05.10

Scrisoarea IFPS Nr. 26-8/2-02/1-2393 din 29.04.2010

IFS teritoriale

Direcţia Marilor Contribuabili

Inspectoratul Fiscal Principal de Stat, avînd în vedere unele dificultăţi tehnice în asigurarea subiecţilor impozabili cu TVA cu formulare a facturilor fiscale, comunică următoarele.

În perioada începînd cu data emiterii prezentului comunicat şi pînă la 20 mai 2010 (inclusiv), subiecţii înregistraţi în calitate de plătitori TVA deserviţi la Direcţia Marilor Contribuabili a IFPS (conform listei publicate pe site-ul www.fisc.md, link-ul http://www.fisc.md/common/business/cont_mari/LISTA.pdf) (cu excepţia celor ce deţin dreptul de tipărire de sinestătătoare a facturilor fiscale), la efectuarea livrărilor impozabile cu TVA, au dreptul să elibereze facturi în schimbul facturilor fiscale.

Eliberarea facturilor se va efectua cu respectarea cerinţelor stabilite în art.117 şi art.1171 din Codul fiscal.

La efectuarea, de către subiecţii menţionaţi, a livrărilor impozabile cu TVA documentate prin facturi, aceştia, ulterior, pe măsura primirii formularelor facturilor fiscale de la organul fiscal, urmează să elibereze suplimentar pentru livrările în cauză facturi fiscale. Pe factura fiscală se va indica data efectivă de eliberare a acesteia (dar nu data eliberării facturii) şi data efectivă la care a fost efectuată livrarea, făcîndu-se totodată înscrierea „Suplimentar la factura nr.______ din __.__.____”.

Cumpărătorul va avea dreptul la trecere în cont a TVA aferente livrării în cauză în condiţiile stabilite de Codul fiscal – la data primirii facturii fiscale.

Furnizorul va reflecta în Registrul livrărilor toate livrările impozabile efectuate, inclusiv şi cele documentate prin facturi, iar cumpărătorul va indica procurările în Registrul procurărilor doar la documentarea acestora prin facturi fiscale.

Pentru cazurile de documentare de către subiecţii menţionaţi, în perioada stabilită, a livrărilor impozabile prin facturi în schimbul facturilor fiscale, nu se vor aplica sancţiuni pentru neprezentarea facturilor fiscale stabilite de art.260 alin.(4) din Codul fiscal.

Pentru informaţii suplimentare, subiecţii cointeresaţi pot să se adreseze la numărul de telefon al Secţiei de asistenţă a contribuabililor a Direcţiei Metodologia Administrării Fiscale a IFPS (0-8000-1525, apel gratuit).

Şeful IFPS                                               Nicolae PLATON

Comentarii

  1. Artur Morarenco spune:

    Furnizorul va reflecta în Registrul livrărilor toate livrările impozabile efectuate, inclusiv şi cele documentate prin facturi, iar cumpărătorul va indica procurările în Registrul procurărilor doar la documentarea acestora prin facturi fiscale. – foarte „echitabil” in relatia cu contribuabilii!

  2. Adrian spune:

    Cum poate sa fie asa ceva, unde noi o sa ajungem dragi colegi!!!
    Conform codului fiscal sintem obligati sa prezentam factura fiscala cumparatorului, altfel sintem amendati, si nici o scrioare a inspectoratului fiscal nu ne poate scapa. Cum poate sa faca asa ceva fiscul, acceptind incalcarea legislatiei???

  3. alina spune:

    Inspectoratule scump ce esti dar de ce nu acceptati invers livrarea marfurilor si serviciilor sa nu fie scrise in registrul de livrari dar procurarea in baza facturii sa fie inregistrate in registrul de livrari.. Cit o sa mai satati acolo ha ?

  4. maria spune:

    Eu nu inteleg chiar e asa de greu ca IFS sa asigure agentii economici cu blancuri de stricta evidenta(facturi fiscale)……………..

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...