37.9k
Home  »  Articole  »  Întrebări-Răspunsuri   »   Privind prezentarea „Actului de îndeplinire a lucrărilor”

Privind prezentarea „Actului de îndeplinire a lucrărilor”

03.12.2009 39.902 views

(6 voturi, medie: 2,83 din 5)
Se încarcă...

Privind prezentarea „Actului de îndeplinire a lucrărilor”

 

La prezentarea facturii pentru acordarea oarecare servicii este necesar de prezentat şi "Actul de îndeplinire a lucrărilor"?

Întreprinderea prestează servicii de finisare a articolelor de tricotaj.

 

Actul de îndeplinire a lucrărilor, în cazul acordării serviciilor, este documentul ce confirmă că serviciile au fost efectiv prestate şi beneficiarul serviciilor nu are pretenţii privitor la calitatea serviciilor primite.

Acesta este un document cu conţinut şi formă liberă, compus de fiecare întreprindere individual, conform necesităţilor proprii. La fel în actul de îndeplinire a lucrărilor serviciile sunt descrise mai amplu serviciile, lucrările îndeplinite (în cazul serviciilor complexe) decît în factura fiscală.

 

Totodată, legislaţia în vigoare nu prevede întocmirea actului de îndeplinire a lucrărilor în mod obligatoriu. Respectiv, acest lucru rămîne la discreţia întreprinderii.

Comentarii

 1. contabil spune:

  Unica diferenţă între actul de primire-predare şi factura constă în faptul, după cum a fost menţionat, doar în posibilitatea apariţiei unei eventuale pretenţii din partea beneficiarului, celelalte elemente sunt identice cu cele din factura, după conţinut. Cit priveşte prestarea efectivă- acest lucru este menţionat în documentul de livrare care are un caracter obligatoriu. Calitatea produselor sau serviciilor nu este nicidecum sfera de gestiune a contabilităţii ci a părţii juridice. Prin urmare dacă ACT-ul conţine aceiaşi informaţie ca şi factura (exclusiv elementul calităţii, care nu este de competenţa contabilului), situaţia capătă dimensiunea emiterii mai multor documente primare pentru unele şi aceleaşi operaţiuni, ceea ce nu are nici un sens economic, nu uşurează munca contabilului şi reprezintă nu altceva decît transferul de atribuţii care nu corespund domeniului de activitate a contabilului. Cît priveşte calitatea şi documentele ce ar confirma gradul acesteia sau corespunderea cu anumite cerinţe ar fi binevenit consultarea juristului.

  1. cris tina spune:

   Spuneti-mi, va rog, data actului de primire-predare a bunului trebuie sa coincida cu data emiterii facturii?

 2. vica spune:

  dar se permite de trecut la cheltuieli serviciile de care am benificiat in baza contractului de efectuare a lucrarilor de catre medicina preventiva sau este obligatoriu sa detinem factura sau actul ?

 3. nadiush spune:

  este necesar de facut act de prestare a serviciilor, in cazul serviciilor de arenda???

 4. Super contabil spune:

  Nui neapart. Principalul actul sa nu fie mai devreme decit factura. Gata, eu ma duc acasa, am obosit ))

 5. Druga Ovidiu spune:

  Sugeratimi va rog unde pot gasi reglementari legale privind definitia sau careva aspecte juridice despre actul de prestare a serviciilor ;i/sau lucrarilor.
  Un caz aparte am intilnit cind o parte a introdus in actul de prestare a serviciilor un punc privind plata penalitatilor pentru intirzierea platii, desi in contractul de baza o astfel de clauza nu era inclusa. Daca aveti experiente similare sau careva pareri despre legalitatea acestei clauze va rog sa lasati un comentariu.

  1. Negruta Iuri spune:

   aveti dreptul sa cereti dobinda legala conform dobinzilor bancii nationale . pentru aceasta procedura adresati va la avocat sau jurist cauze civile

 6. Ana Iatic spune:

  Cine ma poate ajuta cu un model de act pentru indeplinirea lucrarilor in domeniul constructiei ???

 7. Anonim spune:

  Cine ma poate ajuta ? Ce acte primare stau la baze emiterii facturlor fiscale de îndeplinirea a lucrarilor în afara de actul de îndeplinire a lucrărilor?

   

   

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...