37.9k
Home  »  Articole  »  Întrebări-Răspunsuri   »   Privind obligaţia prezentării Declaraţiei privind IV (VEN08) pentru perioada fiscală 2009, chiar dacă cota de impozitare aferentă IV este 0% din venitul impozabil.

Privind obligaţia prezentării Declaraţiei privind IV (VEN08) pentru perioada fiscală 2009, chiar dacă cota de impozitare aferentă IV este 0% din venitul impozabil.

23.06.2009 731 views

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Privind obligaţia prezentării Declaraţiei privind IV (VEN08) pentru perioada fiscală 2009, chiar dacă cota de impozitare aferentă IV este 0% din venitul impozabil

Întrebare: Este obligat agentul economic să prezinte, pentru perioada fiscală 2009, Declaraţia privind impozitul pe venit (VEN08), dacă pentru acesta a fost stabilită cota de impozitare aferentă impozitului pe venit în mărime de 0% din venitul impozabil ?

 

Răspuns: Conform lit. b) si c) art. 15 din Codul fiscal nr. 1163-XIII din 24 aprilie 1997 (republicat în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, ediţie speciala din 8 februarie 2007) pentru persoanele juridice, gospodăriile ţărăneşti (de fermier) si întreprinzătorii individuali cota de impozitare aferenta impozitului pe venit constituie 0% din venitul impozabil.

Totodată, persoanele juridice vor fi obligate să prezinte Declaraţia cu privire la impozitul pe venit conform art. 83 din Codul fiscal, să-şi determine venitul impozabil, sa-si ajusteze veniturile si cheltuielile în modul general stabilit, să calculeze uzura în scopuri fiscale, etc.

De asemenea, conform art. 260 alin. (5) din Codul fiscal în cazul micşorării (diminuării) venitului impozabil declarat de către contribuabilul care aplica cota 0% la impozitul pe venit, se aplica o amendă în mărime de 25% din suma nedeclarată (diminuată) a venitului impozabil.

 

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...