37.9k
Home  »  Articole  »  Întrebări-Răspunsuri   »   Privind neincluderea timpului absenţei nemotivate de la lucru în vechimea în muncă la calcularea concediului de odihnă (nefolosit)

Privind neincluderea timpului absenţei nemotivate de la lucru în vechimea în muncă la calcularea concediului de odihnă (nefolosit)

14.01.2010 822 views

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Privind neincluderea timpului absenţei nemotivate de la lucru în vechimea în muncă la calcularea concediului de odihnă (nefolosit)

 

Se includ zilele absente nemotivat în baza de calcul a numărului de zile pentru concediul nefolosit spre achitare la demisie sau concediere a angajatului?

 

Răspunsul la această întrebare se conţine în art. 114 ( alineatul 2 a) ) din Codul Muncii, conform căruia în  vechimea în muncă, care dă dreptul la concediul de odihnă anual, nu se include timpul absenţei nemotivate de la lucru.

La fel nu se includ în vechimea în muncă:

b) perioada aflării în concediu pentru îngrijirea copilului pînă la vîrsta de 6 ani;

c) perioada aflării în concediu neplătit cu o durată mai mare de 14 zile calendaristice;

d) perioada suspendării contractului individual de muncă, cu excepţia cazurilor prevăzute la art.76 lit.a)-d) (concediu de maternitate, boală sau traumatism, carantină) şi la art.77 lit.b) (urmarea unui curs de formare profesională sau de stagiere cu scoaterea din activitate pe o perioadă mai mare de 60 de zile calendaristice).

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...