37.9k
Home  »  Articole  »  Întrebări-Răspunsuri   »   Privind necompensarea indemnizaţiei pentru concediul nefolosit în cazul transferului

Privind necompensarea indemnizaţiei pentru concediul nefolosit în cazul transferului

08.12.2010 6.105 views

Natalia Ceban, jurisconsult "Optim Audit" SRL
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Privind necompensarea indemnizaţiei pentru concediul nefolosit în cazul transferului

 

Am depus cerere la concediere prin transfer, de la o instituţie bugetară la alta. Concediu pe anul 2010 nu l-am folosit. La concediere trebuie să mi se compenseze concediul anual nefolosit?

 

În conformitate cu art. 119 din Codul Muncii, în caz de suspendare sau încetare a contractului individual de muncă, salariatul are dreptul la compensarea tuturor concediilor de odihnă anuale nefolosite.

În cazul concedierii conform art. 86 alin (1) pct. u) din Codul Muncii care prevede transferarea salariatului la o altă unitate cu acordul celui transferat şi al ambilor angajatori, salariatul de asemenea beneficiază de dreptul la compensarea tuturor concediilor de odihnă anuale nefolosite.

Însă, din considerentul că încetarea contractului de muncă în cazul de faţă are un caracter specific, deoarece salariatul cu acordul său şi al ambilor angajatori este transferat la muncă la un alt angajator, menţionăm că concediul de odihnă anual nefolosit poate fi transferat şi folosit de către salariat la noul loc de muncă.

Pentru aceasta este obligatoriu ca ambii angajatori expres să stipuleze: primul angajator - în ordinul de concediere prin transfer, iar cel de-al doilea angajator - în ordinul de angajare prin transfer, că noul angajator îşi asumă obligaţia de a acorda salariatului numărul de zilele ale concediului de odihnă anual nefolosite la fostul loc de muncă.

Dacă o aşa înţelegere există şi este expres stipulată în ordinile ambilor angajatori, atunci la concediere prin transfer, angajatorul nu este obligat să achite compensaţia pentru concediul de odihnă nefolosit, deoarece salariatul va folosi acest concediu la noul loc de muncă.

 

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...