37.9k
Home  »  Articole  »  Întrebări-Răspunsuri   »   Privind ne obligativitatea prezentării declaraţiei privind taxa pentru apă

Privind ne obligativitatea prezentării declaraţiei privind taxa pentru apă

06.08.2010 2.052 views

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Privind ne obligativitatea prezentării declaraţiei privind taxa pentru apă

Este obligat agentul economic să prezinte forma TA 08, în cazul în care îşi are adresa juridică la domiciliul fondatorului?

Conform art.302 din Codul Fiscal subiecţi ai taxei pentru apă sînt persoanele juridice şi fizice înregistrate în calitate de întreprinzători, care extrag apă din fondul apelor şi cele care utilizează apa la hidrocentrale.

Obiectul taxei pentru apă este volumul de apă extras din fondul apelor, cu excepţia celui pentru care nu se aplică taxa pentru apă şi volumul de apă utilizat de hidrocentrale.

În caz că agentul economic nu extrage apa din fondul apelor, acesta nu este subiect al acestei taxe şi, respectiv, acesta nu are obligaţiunea de a prezenta darea de seamă aferentă acestei taxe (TA 08) indiferent unde îşi are acesta adresa juridică.

Comentarii

  1. maria spune:

    IM care livreaza apa tehnica populatiei este scutita de taxa pentru apa sau nui, si daca trebuie sa prezinte declaratia privind taxa pentru apa

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...