37.9k
Home  »  Articole  »  Întrebări-Răspunsuri   »   Privind modul de efectuare a înscrierilor în carnetul de muncă a salariatului în cazul în care acesta prestează munca în cadrul a două funcţii (una de bază şi alta prin cumul)

Privind modul de efectuare a înscrierilor în carnetul de muncă a salariatului în cazul în care acesta prestează munca în cadrul a două funcţii (una de bază şi alta prin cumul)

12.01.2010 7.755 views

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Privind modul de efectuare a  înscrierilor  în carnetul de muncă a salariatului în cazul în care acesta prestează munca în cadrul a două funcţii (una de bază şi alta prin cumul)

 

La întreprinderea unde activez, un salariat a lucrat un an în funcţie de contabil, după care la necesitate a fost încadrat şi în funcţie de manager. Cum trebuie de înregistrat corect acest lucru în carnetul de muncă?

 

Alineatul (3) al art. 267 din Codul Muncii prevede că munca prin cumul poate fi prestată atît în cadrul aceleiaşi unităţi, cît şi în alte unităţi. Astfel în situaţia dată, cu persoana respectivă trebuie de încheiat un alt contract individual de muncă pentru funcţia de manager exercitată prin cumul.

În conformitate cu punctul 40 din Hotărîrea guvernului nr.1449 din 24.12.2007 privind carnetul de muncă,  înscrierea în carnetul de muncă a datelor privind munca prin cumul se efectuează la dorinţa salariatului (în baza cererii acestuia) de către serviciul personal de la locul de muncă de bază. Drept temei, pentru efectuarea acestor înscrieri servesc copiile ordinilor (dispoziţiilor deciziilor, hotărîrilor) sau certificatelor privind angajarea salariatului în funcţia cumulată.

Înscrierea se va face în felul următor: "Angajat sau numit prin cumul in secţia (direcţia, subsecţia, sectorul, etc.) în funcţie de manager, codul funcţiei 5746-5762 (în dependenţă de specificul funcţiei).  

 

Comentarii

  1. Luca Liviu spune:

    Foarte util. Scurt, clar si cuprinzator.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...