37.9k
Home  »  Articole  »  Întrebări-Răspunsuri   »   Privind includerea cheltuielilor pentru modernizarea mijloacelor fixe în valoarea lor iniţială

Privind includerea cheltuielilor pentru modernizarea mijloacelor fixe în valoarea lor iniţială

18.02.2009 3.002 views

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Întrebare: La cumpărarea unui automobil, întreprinderea înafară de completaţia de bază a instalat la automobil şi echipament suplimentar (magnitofon, sistem antifurt ...). Cum trebuie corect luat la evidenţă echipamentul suplimentar?

Ответ: Această întrebare constituie obiectul neînţelegerilor permanente cu organele fiscale. De obicei reprezentanţii organelor fiscale califică completarea autoturismelor ca modificări, care duc la majorarea valorii iniţiale a mijlocului fix. Această poziţie este logică, deoarece în acest caz se măreşte valoarea iniţială a mijlocului fix şi casarea cheltuielilor suportate nu se va efectua îndată, ci regulat, în componenţa amortizării.

Comentarii

 1. Oxy_10 spune:

  Dupa parerea mea acest raspuns nu este chiar atit de corect, deoarece automobilul poate functiona si fara magnitofon, etc, de aceea in valoarea initiala conf. SNC 16 art. 13. Obiectul constatat drept activ este evaluat la valoarea de intrare a acestuia.

  Valoarea de intrare a obiectului activelor materiale pe termen lung constă din valoarea de cumpărare, inclusiv taxele vamale şi taxele pentru import, impozitele pentru obiectele cumpărate, prevăzute de legislaţie, cheltuielile de aducere a activului achiziţionat în starea de lucru pentru utilizarea previzibilă a lui. Rabaturile comerciale şi scontul (înlesnirile) la cumpărare se scad la determinarea valorii de cumpărare a activului. Cheltuielile de aducere a activului în stare de lucru, precum şi cele aferente achiziţionării acestuia cuprind:

  a) cheltuielile pentru pregătirea şantierului de construcţie;

  b) cheltuielile de transport şi achiziţionare;

  c) cheltuielile de montaj, instalare;

  d) cheltuielile de salarizare a specialiştilor, de exemplu, a arhitecţilor şi inginerilor.

  Din cele expuse mai sus, nicaeri nu scrie despre alte careva cheltuieli suplimentare.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...