37.9k
Home  »  Articole  »  Întrebări-Răspunsuri   »   Privind eliberarea carnetului de muncă

Privind eliberarea carnetului de muncă

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Privind eliberarea carnetului de muncă

 

Se permite eliberarea carnetului de muncă în baza cererii angajatului ?

Reieşind din Hotărîrea Guvernului nr.1449 din 24.12.2007 “Regulamentul privind completarea, păstrarea şi evidenţa carnetului de muncă” în caz de necesitate, la solicitare, angajatorul este obligat să elibereze salariatului, în termen de 3 zile lucrătoare, extrase autentificate în modul stabilit ale datelor din carnetul de muncă.

Legislaţia în vigoare nu permite eliberarea carnetului de munca la solicitarea salariatului.

Carnetul de muncă se eliberează numai în ziua încetării raportului de muncă dintre salariat şi angajator.

În practică deseori sunt solicitate carnetele de muncă în original pentru a fi prezentate la ambasade, bănci, pentru stabilirea si calcularea pensiilor, etc. În aceste cazuri lucrătorii serviciilor cadre eliberează carnetul de muncă în baza unei cereri scrise de salariat.

Dat fiind faptul că legislaţia în vigoare nu permite eliberarea carnetului de muncă în original pînă la încetarea raportului de muncă rămîne la discreţia lucrătorilor serviciilor cadre să satisfacă sau nu cererea salariatului.

Comentarii

 1. Vadim spune:

  M-am eliberat de la lucru in 2006 si nu mi sa dat certificatul de atribuire a codului personal de asigurari sociale,dar polita mi sa dat ce pot sa fac ?

 2. Vitalie spune:

  Adresata-va la CTAS pe adresa de domiciliu pentru primirea dublicatului , in caz daca firma la care a-ti activat ultima data nu poate elibera originalul certificatului de atribuire a codului personal de asigurari sociale http://cnas.md/regionview.php?l=ro&midc=175&idc=1

 3. Alexandru spune:

  In Hotărîrea Guvernului nr.1449 din 24.12.2007 nu este stipulat „nu se permite eliberarea carnetului de munca la solicitarea salariatului” sau alt ceva in acest gen, dar nici ca se permite eliberarea carnetului. Care este punctul de vedere al Guvernului la acest capitol ????.

 4. alexandra l. spune:

  Daca am pierdut din greseala carnetul de munca, eu fiind somera, ce sa fac daca vreau sa-mi gasesc alt loc de lucru?

 5. Nicolae spune:

  De unde as putea sa-mi cumpar carnet de munca, pentru completat la destinatie ?

 6. inna spune:

  De unde as putea sa-mi cumpar carnet de munca, pentru completat la destinatie ?

 7. Irina spune:

  Buna,
  Va rog sa ma ajutati sa deduc corect formulele contabile pentru urmatoarea tranzactie: Companie care detine licenta in domeniul constructiei (neplatitaore TVA), a prestat servicii in constructie, insa beneficiarul nu a achitat serviciul prestat conform actelor intocmite. Beneficiarul este de acord sa cesioneze in contul datoriilor un apartament. Multumesc anticipat.

 8. daniela spune:

  buna eu ma numesc daniela pot sa aflu va rog cum eu pot sami iau carnetul de munca de la locul unde am lucrat deoarece ei nu vor sa mil acorde dar eu ca sa lucrez in alta parte nu pot deoarece nu am carnet de munca ajutatima va rog datimi un sfat sau spunetimi unde ma po adresa//..

 9. Ulmanu Ana spune:

  Ajutați-ma va rog
  Mama mea a lucrat la o doamna multi ani di aceea a cerut carnetul mamei, iar după ceva timp a concediat-o sub diferite pretexte si deja a 3 luna nu vrea sa întoarcă mamei actul ei
  Ce sa facem ? Cum sa il întoarcem ?
  Ea a plecat din țara si nu puteam sa dam de ea

 10. Olga spune:

  Ajutatima va rog ce pot sa fac daca miam pierdut carnetul de munca inca 3 ani in urma dar acuma lucrez oficial 2 ani dar fara carnet de munca.Acuma es in concediu de maternitate si-mi trebu copia carnetului de munca dar nu o am ce pot sa fac?

 11. diana spune:

  Buna ziua. Ajutatima  vă rog. Sunt întreprinzator individual, cine trebuie sa imi completeze Carnetul de munca. Daca eu ce trebuie de scris la rubrica 4 și 5? Va multumesc

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...