37.9k
Home  »  Articole  »  Întrebări-Răspunsuri   »   Privind deducerea salariului unui contabil, reieșind din funcția și studiile acestuia

Privind deducerea salariului unui contabil, reieșind din funcția și studiile acestuia

Întrebare:Cum se determină  salariul unui contabil responsabil de salarizare și materiale, ce are studii superioare nefinisate cu certificat academic?  Răspuns: Salariu se calculează conform Legii salarizării nr. 847 din 14.02.2002. Reţeaua tarifară unică de salarizare (RTUS) a angajaţilor recomandată, este aprobată prin Hotărîrea Guvernului nr. 743 din 11.06.2002 cu privire la salarizarea angajaţilor din unităţile cu autonomie financiară și se aplică la entităţile care au...

Această informație este protejata

Pentru a vizualiza vă rugăm să vă autentificați

Inregistrare Autentificare

Comentarii

  1. Veaceslav spune:

    Consider ca raspuns la intrebare nu s-a dat. S-au indicat 3 HG si atit. Salariul tarifar minim garantat de stat – 2100 x ? ( care-i coefieicentul de multiplicare conform HG 743). care are studii superioare nefinisate cu certificat academic……………….

    1. Petru spune:

      Corect ati mentionat ca este in HG743, ridicati, cititi si o sa gasiti. Nu doresc sa apar autorul, dar contabilii cu studii superioare trebuie sa poata sa faca aceasta (fara suparare) . Plus mai atrag inca o data atentia, cain primul rind trebuie sa stiti care este sistemul de salarizare aplicat la unitatea care lucrati!! Ca sint 2 sisteme unul tarifar si atunci se aplica RTUS, si acolo daca o sa cititi o sa vedeti ca se da un diapazon, adica nu este fixa. si sistemul netarifar care se porneste de la 2100 pentru oricare angajat. si nu exista un careva coeficient.

  2. Victoria spune:

    Petru ,atunci la ce bun s-a mai pus intrebarea-cum se determina?Din asta si rezulta ca trebuia sa fie si exemplul ,ca noi suntem destepti si avem studii superioare stim si singuri.

  3. Ciobanu Iulia spune:

    Cum se calculeaza salariul contabilului sef la o scoala sportiva finantata de la bugetul republican?Inreb de aceia ca anul trecut am indeplinit o tablita dar proiect pe 2017 alta si deaceaia s-a micsorat salariul cu mult.Eu am categoria 17.Va rog sa ma ajutati.

Articole similare

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...