37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Privind completarea măsurilor destinate să promoveze îmbunătățirea securității şi sănătății la locul de muncă pentru salariații încadrați în baza unui CIM pe durată determinată

Privind completarea măsurilor destinate să promoveze îmbunătățirea securității şi sănătății la locul de muncă pentru salariații încadrați în baza unui CIM pe durată determinată

17.08.2016511 views Particip.gov.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Potrivit proiectului, angajatorii au obligaţia să asigure salariaţilor încadraţi în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată aceleaşi condiţii de muncă în domeniul securităţii şi sănătăţii la locul de muncă, de care beneficiază şi ceilalţi salariaţi.

De asemenea, angajatorii vor trebui să informeze salariaţii încadraţi în baza unui contract individual de muncă pe durată determinată referitor la calificările profesionale, aptitudinile personale sau supravegherea medicală specială pe care activitatea respectivă o presupune, precum şi la riscurile majore specifice locului de muncă.

La fel, potrivit prevederilor proiectului, fiecare lucrător va trebui să beneficieze de o instruire suficientă, adecvată, teoretică şi practică în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în special sub formă de informaţii, instrucţiuni şi/sau lecţii, în conformitate cu articolul 17 din Legea securităţii şi sănătăţii în muncă nr. 186-XVI din 10 iulie 2008.

În contextual celor expuse mai sus, menţionăm că adoptarea Hotărîrii le va fi de un real folos angajatorilor în activitatea de ameliorare a securităţii şi sănătăţii salariaţilor angajaţi printr-un contract de muncă pe durată determinată. Aplicarea Hotărîrii nu va atrage careva cheltuieli din bugetul statului şi nici cheltuieli majore din partea angajatorilor.

Persoane responsabile
Ion Tudos 022 26 93 89 ion.tudos@mmpsf.gov.md

Data limită pentru comentarii: 31.08.2016

Proiectul și Nota informativă

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...