37.9k
Home  »  Articole  »  Întrebări-Răspunsuri   »   Privind ajustarea valorii impozabile a livrării impozabile în cazul micşorării/majorării preţurilor după efectuarea livrării

Privind ajustarea valorii impozabile a livrării impozabile în cazul micşorării/majorării preţurilor după efectuarea livrării

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Privind ajustarea valorii impozabile a livrării impozabile în cazul micşorării/majorării preţurilor după efectuarea livrării

 

Are loc ajustarea trecerii în cont a TVA şi a obligaţiilor fiscale, dacă după livrarea mărfurilor (prestarea serviciilor) are loc schimbarea preţului, ca urmare a revizuirii acestora?

Valoarea impozabilă a livrării impozabile a mărfurilor, serviciilor, după livrarea sau achitarea lor, urmează a fi ajustată, cu condiţia prezentării documentelor de confirmare, dacă valoarea livrării impozabile, aprobată anticipat, s-a schimbat ca rezultat al schimbării preţurilor (art. 98 lit. a) din Codul fiscal)

Care este modalitatea de ajustare de către cumpărător a sumei TVA trecute în cont şi a obligaţiilor fiscale, dacă după livrarea de mărfuri (servicii) are loc micşorarea preţurilor?

În cazul micşorării preţurilor la livrarea de mărfuri, servicii ajustarea valorii impozabile a livrării impozabile are loc prin eliberarea de către furnizor a unei facturi fiscale, în care suma se va indica cu semnul "-" (minus) în corespundere cu modificarea preţului si lista de produse la care au fost micşorate preţurile, care se reflectă de cumpărător în registrul de procurări şi influenţează mărimea trecerii în cont a TVA şi a obligaţiei fiscale.

Care este modalitatea de ajustare a sumei TVA trecute în cont şi a obligaţiilor fiscale, dacă după livrarea de mărfuri (servicii) are loc majorare preţurilor?

În cazul majorării preţurilor la livrarea de mărfuri, servicii ajustarea valorii impozabile a livrării impozabile are loc prin eliberarea de către furnizor a unei facturi fiscale, în care suma se va indica cu semnul "+" (plus) în corespundere cu modificarea preţului şi lista de produse la care au fost majorate preţurile, care se reflectă de cumpărător în registrul de procurări şi influenţează mărimea trecerii în cont a TVA şi a obligaţiei fiscale.

 

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...