37.9k
Home  »  Articole  »  Întrebări-Răspunsuri   »   Privind acordarea concediului suplimentar cu ocazia căsătoriei

Privind acordarea concediului suplimentar cu ocazia căsătoriei

08.09.2010 28.687 views

(1 voturi, medie: 1,00 din 5)
Se încarcă...

Privind acordarea concediului suplimentar cu ocazia căsătoriei

 

Am oficiat căsătoria în luna aprilie, dar nunta vrem să o facem în octombrie. După lege mi se cuvin acele zile libere şi ajutor material de la serviciu daca deja înregistrarea căsătoriei a avut loc?

 

Concediul suplimentar plătit în mărime de 3 zile pe motivul căsătoriei salariatului se acordă în concordanţă cu Convenţia colectivă (nivel naţional) Nr.2  din  09.07.2004. Concediul suplimentar se acorda în baza certificatului de căsătorie şi a cererii angajatului pentru acea perioada care este indicată în cerere. Nu-i nici o problemă ca concediul să fie acordat în altă perioadă (cînd va fi nunta) decît cea în care a fost înregistrată căsătoria.

 

În partea ce ţine de acordarea ajutorului material, legislaţia în vigoare nu prevede obligativitatea angajatorului de a acorda ajutor material angajaţilor cu ocazia căsătoriei acestora. Cu toate acestea, angajatorul este în drept să facă acest lucru, pe principii generale, conform art. 1651 din Codul Muncii.

 

Comentarii

 1. Lucia spune:

  Cate zile libere se ofera daca am nunta? Aceste zile sunt conform zilelor lucratoare sau calendaristice? Multumesc pentru raspuns.

 2. Albu Viorica spune:

  Puteti sa-mi ziceti , in caz ca nunta este in perioada concediului anual, cele 3 zile cuvenite p-u casatorie se suplimenteaza la concediu, ori deja nu se mai ofera , fiind oricum intr-o perioada cind nu mergeam la servici?

  1. Diana Ucrainschi spune:

   Bună ziua, așa o întrebare? -Dacă persoana are nunta (tatăl miresei), cîte zile i se ofera pentru această ceremonie?

    1. Anonim spune:

     Concediile suplimentar cu ocazia căsătoriei, este reglementat de articolul 11 al Convenției colective (nivel național) nr. 15 din 09.06.2015, care vizează articolul 314 din Codul Muncii „Timpul de muncă și timpul de odihnă”, și se acordă strict în timpul survenirii evenimentului, nu pot fi transferate în altă perioadă.

 3. Liudmila C spune:

  Cate zile libere se ofera daca am nunta? Aceste zile sunt conform zilelor lucratoare sau calendaristice? Multumesc pentru raspuns.

 4. Cristina Ceban spune:

  Buna ziua,

  In timpul inregistrarii casatoriei ma aflam in Concediu medical. Mai pot benefiacia de concediu special in acest caz ?

  Multumesc frumos de raspuns.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...