37.9k
Home  »  Articole  »  Întrebări-Răspunsuri   »   Privind accesul la Clasificatorul ocupaţiilor din Republica Moldova

Privind accesul la Clasificatorul ocupaţiilor din Republica Moldova

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Privind accesul la Clasificatorul ocupaţiilor din Republica Moldova

 

Unde poate fi găsită lista cu profesiile ce pot fi înscrise în carnetul de muncă ?

Carnetele de muncă se ţin pentru toţi salariaţii care lucrează în unitate mai mult de 5 zile lucrătoare, ele se completează conform Hotărîrii Guvernului nr.1449 din 24.12.2007 cu privire la aprobarea “Regulamentului privind completarea, păstrarea şi evidenţa carnetului de muncă”.

Înscrierile privind denumirea activităţii, profesiei sau funcţiei în care a fost angajat salariatul se efectuează în strictă corespundere cu denumirea acestora, specificată în Clasificatorul ocupaţiilor din Republica Moldova.

În caz că nu aveţi posibilitate de a procura “Clasificatorul ocupaţiilor din Republica Moldova” lista Clasificatorului ocupaţiilor o puteţi găsi pe pagina electronica a Casei Naţionale de Asigurări Sociale (http://www.cnas.md/) sau poate fi descărcată aici direct pe site - Clasificatorul ocupaţiilor din Republica Moldova.

Comentarii

  1. Vicu spune:

    Mersi, chiar cautam acest Clasificator

  2. Vica spune:

    Sunt multumita de site -ul DVS , imediat gasesc raspuns la ceea ce trebuie sa caut mai mult timp.

  3. Eugeniu T spune:

    Spuneti-mi va rog in clasificator noi nu avem asa pozitie ca Web Designer…..ce ar trebuie sa fie indicat in carnet in acest caz?
    Multumesc

  4. Alina spune:

    La fel clasificatorul il gasiti si in programa 1C (desigur daca dispuneti de programa)

  5. bgfhf spune:

    imi trebue proect-in luma profesiilor de unde sami scot

  6. Juventino spune:

    Buna ziua! Am aceeasi intrebare ca si Eugeniu, daca in Clasificatorul Ocupatiilor nu se regasesc asa pozitii ca web-designer sau programator de exemplu, ce scrim in carnetul de munca si cum intocmim statele de personal?

  7. Juventino spune:

    Buna ziua! Am aceeasi intrebare ca si Eugeniu, daca in Clasificatorul Ocupatiilor nu se regasesc asa pozitii ca web-designer sau programator de exemplu, ce scrim in carnetul de munca si cum intocmim statele de personal?

  8. Ale spune:

    in acest caz poti depune o cerere pentru introducerea functiei in clafificator. Procedura o poti gasi in Ordinul cu privire la modificarea şi completarea Clasificatorului Ocupaţiilor din Republica Moldova (CRM 006-97)
    nr. 180-p din 08.05.2012 Monitorul Oficial nr.99-102/625 din 25.05.2012

  9. Salcutan Cristina spune:

    Buna ziua, as vrea sa aflu daca este o editie mai noua decat cea din 2001 a Clasificatorului ocupational RM, si daca da, de unde il pot procura. Multimim

  10. Irina spune:

    Va rog, mult sa-mi spuneti ce trebuie de indicat in carnet, daca in clasificator nu exista pozitia de PR Manager. Multumesc!

  11. Iurie spune:

    Bun clasificator, este chiar si Brigadier la depozitul de lingotiere Бригадир двора изложниц, numai ca nu pot gasi nimic legat de brigadier, ori maistru in constructii, ori in Moldova asa ramura nu-i?

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...