37.9k
Home  »  Articole  »  Întrebări-Răspunsuri   »   Privind acţiunile contribuabilului în timpul nefolosirii Maşinii de Casă şi Control

Privind acţiunile contribuabilului în timpul nefolosirii Maşinii de Casă şi Control

22.01.2009 1.576 views

(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Întrebare:  Ce acţiuni trebuie de întreprins în cazul deteriorării Maşinii de Casă şi Control?

Răspuns: În toate cazurile, cînd utilizarea MCC este temporar imposibilă (de exemplu, din cauza deteriorării, deconectării energiei electrice), lucrul trebuie de întrerupt sau de organizat lucrul cu eliberarea bonurilor de plată.Bonul, eliberat în acest caz, se consideră echivalentul cecului de casă, eliberat de MCC.

Perioada de utilizare a bonurilor de plată este reglementată de decizia Comisiei interdepartamentale pentru maşinile de casă şi control din 17.05.99 (Monitorul Oficial al R.Moldova nr.83-86/135 din 05.08.1999), conform căreia această perioadă nu trebuie să depăşească 72 de ore pentru utilizatorii MCC din localităţile rurale şi 48 de ore pentru cei din localităţile urbane.

În Registrul MCC se înscrie data, timpul şi pricina, care a împiedicat temporar utilizarea MCC. Predarea MCC la reparaţie, la fel şi luarea ei de la reparaţie se efectuează cu ajutorul organului fiscal, la care MCC stă la evidenţă.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...