37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Principalele burse ale Europei au bătut palma; Vor fuziona şi vor crea cea mai mare piaţă de capital din lume

Principalele burse ale Europei au bătut palma; Vor fuziona şi vor crea cea mai mare piaţă de capital din lume

17.03.2016646 views Jurnal.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Bursa din Londra şi Deutsche Borse au ajuns miercuri la o înţelegere de fuziune, care va crea cea mai mare bursă europeană, cu o valoare de peste 27 de miliarde de euro. Cele două companii susţin că fuziunea va aduce reduceri de costuri de până la 450 de milioane de euro pe an şi va oferi oportunitatea impulsionării veniturilor, scrie Wall Street Journal.

 „Este timpul potrivit să facem o asemenea afacere", a spus Carsten Kengeter, CEO al Deutsche Borse. El a adăugat că valoarea combinată a celor două companii va propulsa bursa pe primul loc din punctul de vedere al veniturilor. Kengeter va deveni CEO al noii companii după fuziune.

După fuziune, 45,6% din noua companie va fi deţinută de acţionarii LSE (London Stock Exchange) şi restul de cei ai Deutsche Borse.

Cele două companii au anunţat luna trecută că se află în negocieri. De atunci, rivalul din SUA Intercontinental Exchange, operatorul Bursei din New York, a spus că ia în considerare o ofertă pentru Bursa din Londra.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...