37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Primul audit internaţional la Moldtelecom

Primul audit internaţional la Moldtelecom

01.11.20112.369 views Adevărul.md
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Primul audit internaţional la Moldtelecom

 

Operatorul naţional de telefonie fixă va trece la Standardele Internaţionale de Raportare Financiară.

Compania internaţională de audit şi consultanţă PriceWaterHouse Coopers a prezentat în cadrul Consiliului întreprinderii Moldtelecom rezultatele auditului privind situaţia financiară a Operatorului Naţional de comunicaţii pentru anul 2010.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, „experţii antrenaţii în audit au apreciat pozitiv situaţia financiară a celui mai mare Operator de comunicaţii din ţară, exprimând o opinie comună în acest sens".

Auditul internaţional a fost efectuat în perioada aprilie - octombrie 2011, în baza deciziei aprobate anul trecut de către Adunarea Generală a Acţionarilor cu privire la asistarea societăţii Moldtelecom la tranziţia către Standardele Internaţionale de Raportare Financiară (IFRS).

Este pentru prima dată când Moldtelecom raportează informaţii financiare în conformitate cu IFRS pentru a fi pregătit, ulterior să prezinte rapoarte financiare, în conformitate cu noile standarde contabile. Primul raport de acest gen urmează să fie prezentat pentru anul încheiat la 31 decembrie 2011.

Exercitarea auditului financiar a Moldtelecom, la cele mai înalte standarde internaţionale, are o importanţă majoră în sporirea credibilităţii informaţiilor furnizate de către companie pentru viitoarele decizii atât ale acţionarului cât şi ale clienţilor, se spune în comunicatul companiei.

De notat că din anul 2008, compania Moldtelecom nu a făcut public nici un raport anual privind rezultatele auditului, ceea ce în opinia experţilor provoacă numeroase semne de întrebare.

Vitalie Iurcu, directorul general al Moldtelecom susţine că legislaţia nu obligă întreprinderea să publice rapoartele anuale.

Comentarii

 1. Alexandru spune:

  E foarte bine ca se implementeaza IFRS insa informatia va fi cu adevarat verdica peste 10 ani , cite lacune sunt in legislatie de care beneficiaza contabilii nostri apoi IFRS sunt niste bariere foarte mici de a le ocoli, plus la asta companiile internationale de audit mereu au fost in goana dupa bani, si au pus in genunchi corporatii foarte mari. Daca dai bai multi totul e Ok in orice imprejurimi, PWC a demonstrat-o!

 2. Adrian spune:

  Dar de ce Moldtelecom a ales pe cei mai scumpi ? oare nu sint la noi companii locale car ar putea face aceasta? Mda

 3. Maria spune:

  Oare cum a fost alesa anume compania PWC, de ce nu sa stie nimic despre achizitii publice de servicii de audit?
  Iar sa demonstrat ca tot la noi se face prin intelegeri ascunse.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...