37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Primii utilizatori ai serviciului „e-Factura”

Primii utilizatori ai serviciului „e-Factura”

17.02.20141.336 views Serviciul Fiscal de Stat
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Primii utilizatori ai serviciului „e-Factura”

Serviciul Fiscal de Stat cu suportul Centrului de Guvernare Electronică a lansat pe data de 11 februarie 2014 prima etapă de testare în faza pilot a serviciului electronic „e - Factura” oferit contribuabililor. În perioada 11.02.2014 - 13.02.2014 au accesat serviciul ,,e-Factura” peste 124 de contribuabili. Cei mai activi agenți economici  au fost respectiv din: mun. Chișinău -76, Ialoveni-3, Bălți-3, Anenii Noi-3, Călărași -3, Orhei-3, Ungheni-3,  Nisporeni-2, Ocnița-2, și din alte raioane. Majoritatea agenților economici înregistrați activează în domeniul comerțului (55), industriei prelucrătoare (19), agriculturii (13), tranzacțiilor imobiliare, arendei și prestării de servicii (20). La această etapă agenții economici sunt instruiți și școlarizați, pentru a adapta soluția existentă la toate necesitățile și particularitățile de lucru, pe care le are fiecare agent în parte. Perioada de testare este de  șase luni,  urmând ca ulterior, folosind experiența acumulata, SFS sa armonizeze cadrul metodologic in vederea îmbunătățirii procedurii de transmitere a facturilor prin intermediul acestui serviciu.

Potrivit șefului Serviciului Fiscal de Stat, Ion Prisăcaru, completarea suitei de servicii online oferite contribuabililor prin introducerea facturii electronice va aduce un șir de beneficii pentru cei care optează pentru acest serviciu care este reprezentat prin rapiditate, eficienţă şi timp câştigat, concomitent cu un confort sporit pentru contribuabili. Serviciul Fiscal de Stat va convinge tot mai mulţi beneficiari să opteze pentru versiunea online a facturii fiscale pentru că aceasta înseamnă reducerea cheltuielilor aferente acestui proces, diminuarea corupţiei. Aceasta este și o mână de ajutor pe care utilizatorii o dau pentru protejarea naturii, prin tipărirea a cât mai puţine facturi pe suport de hârtie.

Accesul  la serviciul „e-Factura”este  disponibil contribuabililor  pe site-ul https://servicii.fisc.md şi poate fi accesat doar după semnarea acordului de conectare la servicii electronice fiscale. Totodată, utilizatorii SIA „Declaraţie electronică” pot participa la testare prin acceptarea opţiunii date la înregistrarea în sistemul „e-Factura”.

Comentarii

  1. Gheorghii spune:

    e-Factura este bine venita, însă sunt și niște lacune cum ar fi: nu este obținunea de a anula factura din statutl finisate in caz de comitere vreunei erori.

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...