37.9k
Home  »  Noutăţi  »  Noutăţi generale   »   Primele avize de plată pentru noul impozit pe avere. Până la 25 decembrie moldovenii cu imobile scumpe vor fi obligați să achite sume de la 12.000 de lei

Primele avize de plată pentru noul impozit pe avere. Până la 25 decembrie moldovenii cu imobile scumpe vor fi obligați să achite sume de la 12.000 de lei

07.12.2016477 views Unimedia.info
(Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Moldovenii care dețin imobile cu au o suprafaţă mai mare de 120 de metri pătraţi şi o valoare cadastrală de peste 1,5 milioane de lei au primit deja primele avize de plată.

Astfel, sumele care se cer achitate pentru noul impozit, care reprezintă 0,8% din valoarea imobilului, pornesc de la 12.000 de lei.

Potrivit Codului fiscal, până la data de 10 decembrie persoanele deținătoare de astfel de impozite trebuie să primească avizele de plată, iar până la data de 25 decembrie acestea trebuie să fie achitate.

Totodată, persoanele care deţin mai multe imobile care depăşesc 120 de metri pătrați şi valoare cadastrală de peste 1,5 milioane de lei intră de asemeni sub incidenţa acestei legi.

Ministerul Finanţelor anunța în martie 2016, când se discuta acest proiect,  că va colecta aproximativ 50 milioane de lei din aplicarea acestui impozit.

În total în ţară există 3.322 de persoane fizice care intră sub incidenţa acestei legi. Astfel, valoarea medie a acestui impozit va constitui 15.000 de lei. Acesta nu se va aplica pe loturile de teren, garaje, şi alte construcţii adiacente sau spaţii de producţie.

Impozitul vizează circa 1% din bunurile imobile din ţară, iar 98% se află în Chişinău. În contul impozitului pe avere, contribuabilii din capitală vor achita circa 37 milioane de lei.

Potrivit funcţionarilor de la Ministerul Finanţelor, aceasta este prima etapă de aplicare a impozitului pe avere, iar în viitor vor fi incluse autoturismele scumpe şi alte bunuri de lux.

Comentarii

Înregistrare

Restabilirea parolei

Se încarcă...